Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 30 mars 2012

Ishockeyn ut - fotbollen in
Med gårdagens resultat i kvalserien till Elitserien i ishockey så har Örebro inte ens teoretiska chanser längre. Likaså mörknar det för BIK Karlskoga. Många matcher återstår och allt kan hända heter det ofta. Det mesta talar dock för att Timrå och Djurgården håller sig kvar men hoppet lever fortfarande för Leksand. Och Rögle förstås, som jag av nån anledning håller på att glömma bort.

Ska jag nu nödvändigtvis skriva om sport så känns Allsvenskan i fotboll mera rätt vid denna tid.

                                                               
Det roligaste för dagen på den fronten är Åtvidabergs nya kampsång inför återkomsten i Allsvenskan. Den är härligt kaxig tycker jag. Kaxig utan att vara plump. Tyvärr tror jag inte att låten hjälper, ÅFF får slåss i botten. Med Norrköping, Gefle, Mjällby och Syrianska. Att jag inte nämner Sundsvall i detta sammanhang beror förstås på att jag så gärna vill att Norrlandfönstret ska fortsätta vara öppet.

Att ÅFF blir ett bottenlag tror väl däremot inte supportern Plogo ( fått namnet eftersom han plogar bandyplanen på vintern), som visar upp sig i denna video som gjordes inför Åtvidabergs återinträde i Allsvenskan 2010. Då slutade det med respass till Superettan men nu är ÅFF tillbaka. En skön kontrast till de storsatsande klubbarna.

Vilka vinner då Allsvenskan i år? Experterna tippar Malmö FF , men det verkar vila nån slags förbannelse över detta. De pallar sällan för favorittrycket. IFK Göteborg har rustat ordentligt så dom bör vara en annan av guldaspiranterna. Tillsammans med Elfsborg, och AIK som ständigt överraskar och aldrig kan räknas bort. Fjolårsmästarna Helsingborg? Nja. Kalmar? Nja.  Mitt geografiskt närmaste lag, Örebro , ser  rätt tandlösa ut inför årets säsong. Spö, 1-2, av div.1-grannen Forward i förrgår.

De lag jag inte nämnt, Djurgården , Häcken och Gais torde husera i mittregionen av tabellen.Hur slutar då Superettan (SE) i år?
- Halmstad måste väl satsa på en snabb återkomst till Allsvenskan.Nåt har dom väl lärt av fjolårets misslyckade Spaniensatsning. HBK hör hemma i Allsvenskan.
-Trelleborg  blir kvar i SE.
- Hur ska Hammarby ha det?
-Är det dags för Öster i finrummet igen?
-Landskrona är nog ett SE-lag numera.
- Jönköping Södra, Falkenberg, Ljungskile, Värnamo, Varberg,  Ängelholm, Brage och Umeå är inga lag som framkallar mina ovationer.
- Assyriska och Brommapojkarna är väl med en stund men viker sig till slut.
- Allsvenskt på Stora Valla igen vore kul men Degerfors får nog slåss för sin överlevnad.
Den senaste / sista match jag såg på plats var just Degerfors i Superettan på Stora Valla . Jag tror att det var en match mot Sirius.
Nej, jag längtar inte efter att besöka flera matcher. Jag gör mig numera bäst framför TV:n.
2 kommentarer:

  1. Hallå där - hockeyn är faktiskt inte slut än!

    SvaraRadera
  2. Marina: Sorry, tänkte inte på FBK.

    SvaraRadera