Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 13 maj 2012

Potatisodlardebut


                                                     

Som du vet så har vi i år bestämt oss för att anlägga ett riktigt potatisland. Ifjol testade vi med en fåra. Landet är nu anlagt och riktigt snyggt blev det.  Jo, även utseendet på ett potatisland är viktigt. Tyvärr förhindrar mina  nedladdningsproblem från kameran mig att visa dig foton på skapelsen idag, men de kommer när jag fått hjälp lösa mina nedladdningsproblem.
D som sköter potatissättandet börjar med tre sorter. Det blir Rocket, Penelope och förstås mandelpotatis. Den sistnämnda särskilt till surströmmingen i augusti.  Det vattnas i munnen bara av att jag skriver ordet surströmming.

5 kommentarer:

 1. Mandelpotatisen är viktig! För egen del får det bli köpt mandelpotatis denna veckan, eftersom jag och DOB drar på fototurné, så ska vi i vanlig ordning äta surströmming en av kvällarna.

  SvaraRadera
 2. Sarah: Så trevligt med fototurné. Dessutom toppad med surströmming. Hälsa DOB. Ha det så gott!

  SvaraRadera
 3. Där lär man sig något nytt. Jag trodde inte Mandelpotatis växte så bra på dian breddgrader. vilken sort odalar ni den blåa eller?

  Själv åt vi alltid mandelpotatis där jag växt upp, en vanlig potatis där uppe. Jag kan sakna den speciellt till vilt och fisk.

  Lycka till med potatisen! Kul att se i höst hur det gått!

  SvaraRadera
 4. Surströmming hos er? Knappt vänta till augustimånad...;o)
  Hoppas på många bilder, då!
  Karla.

  SvaraRadera
 5. Karla: Det är klart att det blir många bilder då.

  SvaraRadera