Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 22 augusti 2012

Dagens tvivelJag kan inte undgå att allt mera tvivla på det svenska rättssamhället. Den uppenbara orsaken till mitt tvivel idag är den mediacirkus som Tomas Quick-soppan skapat. Senast igår sändes radioprogrammet "Studio ett" i nästan två timmar. Tyvärr missade jag det men kan genom läsning av artiklar så här dagen efter förstå att programmet bidrog till än mera förvirring och tvivel.

Att hela ärendet Tomas Quick är en rättsskandal torde det inte råda något tvivel om. Vad värre är så framträder idag framstående  jurister och gör det ena pinsamma uttalandet efter det andra. Justitieråd, polisprofessor, chefsåklagare, försvarsadvokater. Ja, just framstående jurister fyller nu manegen och bidrar blott till ännu större förvirring.

Finns ingen vettig person i ansvarsställning som omgående kan tillse att en kommission tillsätts för att en gång för alla gå till botten med denna rättsskandal? Frågan är väl vilka som skulle kunna ingå i en sådan kommission då hela jurist-Sverige just nu synes besudlat av den pågående debatten /cirkusen.

En sak som jag upplever särskilt smärtsam är de anhöriga till mordoffren som tvingas följa detta ovärdiga och respektlösa skådespel.

Så här blir det när stora pojkar bråkar.

1 kommentar:

  1. Jag har faktiskt inte följt debatten ordentligt, men att det är rörigt har jag insett av de gånger jag har försökt förstå...

    SvaraRadera