Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 10 januari 2013

Nya friska ideer
Centerpartiets nya idéprogram har orsakat både debatt och upprörda känslor. Månggifte, fri invandring och avskaffande av skolplikten är några av de uppseendeväckande förslagen.

Menar Centern allvar när man presenterar förslaget till idéprogram eller är det en desperat manöver för att hamna i strålkastarskenet?  Eller en smart manöver för att få medieutrymme och därmed ges möjlighet att profilera sig och krypa ur det anonymitetens grådis där Centern nu befinner sig? Där de flesta partier för övrigt befinner sig då det blivit allt svårare att skilja dem åt.

För att skapa ytterligare dramatik så har Annie Lööf  avbrutit sin Thailandssemester för att komma hem och  styra upp debatten. Vi får väl se hur det går med det.

Även om jag inte köper idéprogrammet rakt av så tycker jag heller inte att det skall förkastas och idiotförklaras .Idéprogrammet andas ändå något av det svensk politik saknar. Nya friska ideer som går lite utanför ramarna och inte direkt kan sorteras in i Lagommappen.  Ideer behöver ändå lång tid på sig för att mogna och bli verklighet. Det ska bli intressant att följa fortsättningen.

4 kommentarer:

 1. Ja...jag tippar på både grå-dis och dramatik ...det är precis vad jag tänkte när jag körde idag till jobbet och fick höra på nyheterna! Uppfriskande att läsa dina tankar, så märklig att jag tänker likadant...fast andra skulle tro tvärtom ...pga min utländska bakgrund.
  Ha en bra dag,Karla.

  SvaraRadera
 2. Karla: Intressant. Bra att inte alla tänker som de förväntas tänka.

  SvaraRadera
 3. Jag tror Annie vill synas lite och vara lite "busig", inte den präktiga duktiga som jag tycker hon har framställts...lite fler röster från de som inte sett henne förut kanske ;-)

  SvaraRadera
 4. `Gittan: Lite "bus" mår nog svensk politik bra av.

  SvaraRadera