Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 16 mars 2013

Favorit i reprisSå där varannan månad brukar vi äta smörrebröd. Det är en av våra absoluta favoriter efter våra många besök i Köpenhamn. Vi åkte före 2001 till Köpenhamn åtminstone en gång i kvartalet. Köpenhamn kom att bli en stad som D och jag älskade. Det var under 90-talets intensiva arbetsår vårt vattenhål dit vi åkte för att koppla av, samla kraft och njuta.
Smörrebröd, en dansk favorit.

Efter middagen blev det filmen"Om lyckan, kärleken och meningen med livet ". En film , eller kanske mera en resa, om sökande. Sökandet efter sig själv och kärleken. En inte alltför djuplodande historia som blev en både lättsam och behaglig avslutning på kvällen.
om lyckan, kärleken och meningen med livet
Julia Roberts, en av mina favoritskådisar.

5 kommentarer:

 1. Har aldrig varit i Köpenhamn men kanske kommer jag dit någon gång...
  Kan hålla med om att filmen, som jag också såg igår, var en enkel, söt romantisk komedi med ett lyckligt slut som gjorde att insomnandet blev gott. Den hade dock ett aktuellt ämne för många människor idag - att finna sig själva och att finna lycka.

  SvaraRadera
 2. Har aldrig varit till Köpenhamn. Är inte så förtjust i att resa numera, men Irland och Danmark vill jag gärna besöka.
  Tittade inte på filmen igår men spelade in den. Läste boken för en tid sen och kommer inte ihåg så mycket av den ;o) Kommer inte ens ihåg vad jag tyckte om den....

  SvaraRadera
 3. Gittan: Köpenhamn var i a f på den tiden en riktigt mysig storstad.

  SvaraRadera
 4. Tina: Filmen var helt ok men gjorde liksom boken inget outplånligt intryck.

  SvaraRadera
 5. Åh så gott! Jag älskar också smørrebrød. Og en lile en...;-) Ha en fin helg!
  PS. Nu har jag hört så många som rosat den där filmen så nu måste jag bara se den snart!

  SvaraRadera