Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 14 juli 2013

Sommarlördag

Igår kändes det skönt att jag hade hunnit klippa gräset då gårdagens värme hade omöjliggjort för mig att sitta på gräsklipparen i 2½ timme. Jag fick nöja mig med att titta på när D rensade rabatter och skördade  spenat och dill. Det är en ljuvlig tid nu när nästan allt på tallriken kommer från den egna trädgården. Dessutom fryses mycket in för att njutas av under vinterhalvåret. Det är ett bra sätt att hålla sommaren levande året runt.

Skönt med nyklippta gräsmattor.


Skördedags där ute.

Glädjespridare.

Lördagmiddag: örtpuré, marinerad quornfilé,
sallad och D:s nyinlagda gurka.

Sigge sitter på bänken och väntar på att vi ska gå in för kvällen. 
 

2 kommentarer:

  1. At klippa gräs är ibland rogivande ibland inte alls så roligt. Själv har jag en gräsmatta på distans som tar rätt mycket enegi. D.v.s vem klipper den?

    SvaraRadera
  2. För mig är det alltid roligt att klippa gräs. Det beror förstås på att det är en av de få praktiska sysslor jag fortfarande klarar av att utföra. Eftersom jag aldrig reser bort numera så behöver jag heller inte känna mig jagad av gräsmattan.

    SvaraRadera