Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 21 augusti 2013

Efterlängtad post


Canasta, mandelmusslor & sirliga öron
Läsning för livsnjutare och alla som
inte ännu nått därhän.Igår kom den. Med posten. Mitt exemplar av boken Canasta, mandelmusslor & sirliga öron. Min bloggvän Livsnjutarens författardebut. Tack Pär! Det föll sig så väl så att jag fick paketet direkt ur lantbrevbärarens hand då han just var i färd med att dela post när jag kom susande med elmoppen ner till soptunnan. Belägen inte alltför långt från vår postlåda. Det är en speciell känsla att vara igenkänd av brevbäraren så att denne väljer att överräcka min post direkt till mig i stället för att opersonligt lägga den i vår låda.

Det blev en snabb hemfärd med elmoppen och snart satt jag nyfiken vid köksbordet. Med näst intill julaftonstindrande ögon öppnade jag paketet, beskådade boken, njöt av titeln och dess samklang med omslaget varefter jag försiktigt öppnade boken och började bläddra mig igenom den. Läsa den, det ska jag göra när jag är därtill förberedd, på en särskild plats och med något njutbart i glaset. Jag ser fram emot denna stund. Snart är den här.

Jag känner att min läslust är på väg tillbaka.

Även D vill känna på boken, bläddra i den, kort ögna igenom den. Hon blir förtjust av det hon ser och framför sin önskan att oxå hon ska få läsa den. Självklart får hon det.  Efter mitt  hastiga påseende kan jag konstatera att det här är en bok som mycket väl lämpar sig för två att "samtidigt" läsa då jag kan börja läsa den, lägga den ifrån mig  nån dag och sedan återkomma utan att ha tappat något.  Med glädje återkomma till stunder av vällust.

Då jag ännu inte börjat läsa boken så ska jag inte ge mig in i för mycket recenserande redan nu. Även om det är svårt eftersom det är en bok som talar till mig från första stund jag håller den i min hand.

6 kommentarer:

 1. Steve! Hur ska jag kunna sammanfatta alla känslor i ett enda TACK!? Det blir liksom för tamt. Så här fina ord om mig och mitt skrivande tror jag aldrig att jag har läst. Samtidigt ler jag och myser här vid min kaffekopp i sängen när jag läser din mållande beskrivning om lantbrevbäraren och elmoppen. Ser det hela framför mig och det skriker lantidyll av den sköna målningen. Suck, jag minns soldattorpet i Uppland där vi njöt av samma idyll under flera år... Högläsning är en fantastisk idé, Steve. Men glöm inte go'drickat!;-) Hälsa D och ha en fin vecka på Getingstorp.

  SvaraRadera
 2. Nej då, jag glömmer inte godrickat. En fin vecka önskas även du av oss här på Getingstorp.

  SvaraRadera
 3. Det ska verkligen bli spännande att höra vad du tycker om boken, alltid kul med debutantböcker, och vem vet, tycker du om den så kanske det kan bli fler ex sålda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag återkommer förstås när jag läst boken.

   Radera
 4. Så fint har du skrivit om boken. Den har jag också fått och skriver självklart några rader om det i min blogg!

  SvaraRadera