Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 15 oktober 2013

Eldig soptunnetur

Märklig rubrik eller hur? Men det är faktiskt så jag just i dessa dagar upplever en kvällstur med elmoppen ner till soptunnan. Den nedgående solen får nämligen skogsdungen  innan soptunnan att "brinna". På återvägen njuter jag av hur hösten färgar min omgivning som drunknar i nyanser av orange-brunt-rött-gult. Det får väl ses som en synnerlig ynnest att smått poetiskt kunna beskriva en tur till soptunnan. Så är det att bo på landet. Ja, i alla fall på Getingstorp. Förutsätter förstås ett receptivt sinnelag.

Den nedgående höstsolen sätter somligt 
"i brand".Höstligt ögongodis.


Höstlöven blir till utmärkt gödning och bidrar till
frodiga gräsmattor nästa år.

6 kommentarer:

 1. Just nu dignar uppenbarligen Sverige under vackra höstfärger och det är helt fantastiskt att få se dessa bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har en hel del fantastiskt här hemma också.

   Radera
 2. Underbar soptunnetur!

  Må gott!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker rubriken var fantastisk, jag. Och en riktig ynnest är det sannerligen att få uppleva sådana soptunneturer. Och gratis är det också! Ha en fortsatt fin dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som inte alls känner mig höjer kanske på ögonbrynen inför rubriken. Själv är jag glad för att kunna uppskatta även rutingöromål i vardagen. Hoppas att du, liksom här utlovas, får strålande sol hela morgondagen.

   Radera