Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 14 oktober 2013

Maximalt närodlat

Jag älskar att äta måltider som är baserade på det vi odlat i vår egen trädgård. Igår kväll bjöd D på en sådan riktig hemmahöjdare. Ugnsstekt klyftpotatis med havssalt och rosmarin. Till det biffar gjorda på morötter, lök och squash. Som extra smaksättare pickles gjorda på samma morötter, lök och squash. En i sanning njutbar söndagmiddag.


Allt på tallriken kommer från vår egen trädgård

7 kommentarer:

 1. Hej! De biffarna blev jag jätte sugen på att prova...det låter så gott! Jag gillar att man unnar sig lite rött vin , jag har köpt en ny sort som är ju riktigt gott, Mauro heter sorten, en italiensk vin och konstigt nog är en smakrikt vin som man kan dricka utan mat till ...hmmmm...har hört att italienska viner är inte dem bästa...Ha en riktig fin dag idag , Karla.

  SvaraRadera
 2. Många italienska viner är goda. När det gäller viner så brukar jag försöka hitta rekommendationer, till rimligt pris, på olika vinsajter. Sedan får jag själv prova mig fram till de jag tycker är godast. Det är ju vad jag själv tycker som är viktigast. Ofta hittar jag någon favorit som sedan får hänga med lång tid. Varifrån vinerna kommer bortser jag numera ifrån. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Så gott det ser ut. D är så duktig så duktig. Trevligt att ni unnar er lite vin, alltför få som gör det, tycker jag. Mera vin åt folket!;-)) Ha en strålande höstdag!

  SvaraRadera
 4. Ja, D är duktig. Vin ska man unna sig. God, vällagad mat kräver ibland vin och förhöjer då oxå måltidsupplevelsen. Fortsätt njuta av den glimrande hösten som jag hoppas gör oss sällskap lång tid framöver.

  SvaraRadera
 5. Härligt! Man blir sugen på lite mer god mat! Önskade jag hann och kunde odla, men var sak har sin tid i livet, inser jag! Vin, ja, det är något som vi unnar oss på helgerna. Botanisera i våra gömmor här hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, var sak har sin tid i livet

   Radera
 6. Ser riktigt riktigt gott ut!!

  SvaraRadera