Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 26 januari 2014

Köttfritt

Sedan ett antal år tillbaka äter vi inte kött. Jag upplever dock aldrig detta som någon begränsning. Tvärt om får jag prova på nyheter som jag annars aldrig skulle provat. Gårdagens middag var ett sådant välsmakande exempel.
Mandelmjölspanerad haloumi med tabouleh och en fräsch
melonsallad toppad med solroskärnor.

4 kommentarer:

 1. Låter gott! Halloumi är en favorit! Jag vill inte välja bort något ur kosten. Bland annat känns det enklast att äta allt när man reser mycket och inte alltid vet var man hamnar. Däremot äter jag gärna vegetariskt ibland som variation! Även när vi äter kött minskar vi gärna mängderna. Dvs även om vi gör en gryta med köttfärs, kan vi gärna välja mindre köttfärs och mer bönor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att när man reser som ni gör så kan man inte alltid kräva "sin egen menu". Man får ta "seden dit man kommer", vilket ju oxå är en väsentlig del av själva resandet. Att till fullo uppleva de platser man besöker.

   Radera
 2. Haloumi är en riktig favorit men mer under sommarens grilltider :)

  SvaraRadera