Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 12 maj 2014

I väntan på


Just nu väntar jag på att solen och värmen ska komma och få trädgården att explodera i grönska.

Kommer sol och värme så frodas det snart i drivbänkarna.
Jag väntar på mera denna vecka.  På lördag fyller jag år och då har jag förutom vackert väder av D önskat mig grekisk sallad . Till detta de självklara tillbehören tzatziki, nybakat lantbröd, ouzo och Retsina. Sedan hoppas jag att äppelträdet traditionsenligt  " bär frukt " den dagen. Förra året hette frukten Jack Daniels.

Idag skulle min pappa fyllt 95 år. Han blev 75. Jag skulle gärna suttit med honom i växthuset och samtalat över en " JD on the rocks". Det kanske jag gör på lördag.


Det här har jag önskat mig som födelsedagsmåltid. I växthuset.
Bilden är från en av förra sommarens grekiska måltider.


10 kommentarer:

 1. Intressant "frukt". Vi gillar en whisky ibland, eller "wiki" som vi kallar det ibland efter vi var i Vietnam. Där sa alla servitriser "wiki" och sen frågade de "Aj or no aj?" Vilket betydde "Ice or no ice?" vilket vi lärde oss efter ett tag... Hoppas att du också får fint väder på födelsedagen!

  SvaraRadera
 2. Så fick "Aj!" plötsligt en helt ny innebörd. "Wiki aj or no aj" betyder alltså inte "whisky med eller utan smärta". Tack, jag hoppas att prognosen för lördag håller vad den lovar.

  SvaraRadera
 3. Med den menyn kan det inte bli annat än bra oavsett väder!

  SvaraRadera
 4. Vet du om att det är näst intill omöjligt att få igenom kommentarer till dig om man inte vill använda sitt googlekonto. Jag brukar alltid få försöka flera ggr, innan den verkar vara registrerad! Så här har jag försökt skriva ett par gånger redan...

  Den kommer, den kommer (värmen alltså). Du vet väl att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg att du hade fått upprepa dig. Bra dock om det fungerar med googlekonto. Och visst kommer värmen.

   Radera
 5. Jag önskar er en solig och "jätte"varm lördag, ha det bra,Karla. Förresten...salladen ser gudomlig ut! ;-)

  SvaraRadera
 6. Läste precis nu att sommaren kommer till helgen :)

  SvaraRadera