Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 7 maj 2014

Sommarförberedelser

Du som läser min blogg vet förstås vad som väntar nu. Inlägg om trädgård, måltider i växthuset och vad annat jag tycker är lustfyllt i tillvaron. För dig som läsare kan det förstås bli enahanda, men jag gillar att skriva om det jag upplever lustfyllt i vardagen. Då blir det lite som att uppleva det igen om du förstår vad jag menar. Nu är det inte så att jag ber om ursäkt för mina inlägg utan mera ett konstaterande att det är så här det är. Som besökare har du ju alltid möjligheten att avstå.

Inför sommarsäsongen så är det alltid en hel del förberedelser. En del nämnde jag redan i föregående inlägg. Här kommer ytterligare dokumentation . De senaste dagarnas myckna regnande har tyvärr satt stopp för att sätta potatisen i jorden så det får anstå tills vädret vänder. Med regn och därmed några dagars stiltje i trädgården så kan nästa inlägg komma att handla om precis vad som helt.


Nya uteduschen kommer att omges av fyra
tunnor med högt svajande afrikanskt gräs.

D är igång med att fylla drivbänkarna.

 Här kommer mycket gott och nyttigt att växa i sommar.
Nya dörren till gäststugan är nu oxå målad.Plommon- och bigarråträd blommar och förbereder sig för
sin sommaruppgift. Att bära rikligt med frukt.

Det blev gräsfrö i s f färdig gräsmatta nedanför poolen. Värme
efter nu pågående regn så kommer det att grönska snabbt.

 

4 kommentarer:

 1. Visst är det frivilligt att läsa och kommentera i en blogg. Jag hänger på ett tag i alla fall, så får jag se om jag upplever dig som "tjatig". ;-)

  Afrikanskt gräs låter spännande och exotiskt, egentligen vet jag inte hur det ser ut, ändå så har jag en bild i skallen på hur det kommer att bli.

  SvaraRadera
 2. Du är välkommen att "hänga på". D kom förstås på idén med det afrikanska gräset som jag tror kommer att göra sig bra i den miljön. Det kanske kommer att kännas som att ta en dusch ute på savannen.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar att kika in i ert vackra ställe, alla växter och grönsaker och mycket mer. Det är fröjd för ögonen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Roligt att du trivs "hos oss". Till veckan kommer sol och värme och då ska mera i jorden.

   Radera