Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 4 maj 2014

Sådd och grillpremiär

Igår kom den första riktiga föraningen om den ljuvliga tid som står oss till mötes. D började så och plantera i drivbänkarna . I jorden kom huvudsallad, plocksallad, röd sallad, palsternacka, spenat, morötter, rädisor, persilja och ett antal olika kryddor. Kanske har jag glömt nåt. Det är inte alltid så lätt för mig som åskådare att hänga med i planteringsivern.

Tre sorters potatis ligger i växthuset och väntar på att sättas. D fick jordfräsen åter från service i fredags. Nu startar den på första rycket varför mycket talar för potatissättning idag när potatislandet fått sig en jordfräsomgång.

Dagen avslutades med grillpremiär och årets första måltid i växthuset. Det blev grillad haloumi, grillade grönsaksspett och tabouleh. En perfekt avslutning på en skön dag.
I drivbänkarna döljer sig många härligheter.
 
Vi har tillverkat drivbänkar i olika storlekar.
 
Dags för grillpremiär.
 
Haloumi och grönsaksspett med en matlagningsaperitif
till grillmästarinnan.
 
Portalen och muren blev väldigt lyckade tillskott.

 

 
Där döljer sig allehanda kryddor.
 
Potatisen väntar på att sättas i jord.
 
Årets första växthusmiddag.
 
Bara nyttigheter.
 
Nelson är förstås med oss i växthuset.
 
Två olika sorters basilika.
 
Vackra pelargoner.
 
När D går in kommer Sigge springande och vill följa med.

8 kommentarer:

 1. Härligt att få hänga med er på era trädgårdsprojekt. Fint har ni det därhemma på gården.

  SvaraRadera
 2. Tack. Du är så välkommen att hänga med och låta dig inspireras.

  SvaraRadera
 3. Jag önskar dig en fortsatt skön vår med många goda måltider i ert vackra lusthus! Vi har också premiär-ätit i vårt nya lusthus. Underbart. :) Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anita! Det är skönt att kunna njuta av det man har. Ha de gott!

   Radera
 4. Härliga tider!!! Din fru är så duktig! Ha en fin vecka, Steve!
  Hej svejs! ☼

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig i allt. Ha en fin vecka du oxå!

   Radera
 5. Underbara bilder du har i det här inlägget! Våren är den finaste årstiden på året... och den enda årstid jag egentligen saknar trädgård. 2002 flyttade jag från hus till lägenhet och har aldrig ångrat det. På det sätt jag lever mitt liv idag vore det otänkbart att ha en trädgård att sköta på egen hand.I dag bor jag i bostadsrätt och är hus- o trädgårdsansvarig en månad/år. Det går an att köpa tjänst en månad om jag inte håller mig på hemmaplan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Roligt att du gillar mina bilder. Trädgårdsintresse går att lösa på olika sätt där du hittat en variant som passar dig. Vårt trädgårdsintresse vaknade när vi för 6 år sedan flyttade från våning i stan hit ut på landet.

   Radera