Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 3 november 2014

Det går lika bra utan kött

Förr, när vi fortfarande åt kött, så var oxfilé vanligt förekommande i lite festligare måltider. Nu är denna utbytt mot t ex torskrygg.  En utmärkt och fullvärdig ersättare. Att avstå kött har inte varit svårt. Tvärtom skulle jag idag ha svårt för att äta någon som helst köttprodukt.
Lördagmiddag: Torskrygg med egenodlat,
( potatis, ärtor, morötter och
palsternacka (puré).
 

Nu är tiden kommen för levande
ljus.

4 kommentarer:

  1. Det låter gott... som vanligt när det gäller din matpresentation.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det smakade utsökt... som vanligt när D lagat mat.

      Radera
  2. Vi älskar fisk och skaldjur men då helst inte insjöfisk.Kött och fågel har jag svårt att ta bort helt! Kanske en dag.... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag trodde nog att förändringen skulle bli svårare, men det har gått smidigt och bekymmersfritt. Numera tänker jag inte ens på kött.

      Radera