Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 16 november 2014

Familjelördag och söndagmiddag

För några veckor sedan bjöd D på en indisk söndagmiddag,  paneer med sesamfrön och gräddig spenat (receptet på sid. 17). Eftersom jag vet att  barnbarnet Erik är en älskare av indisk mat så föreslog jag en familjemiddag med barn och barnbarn. I förrgår var det dags och nu är den här rätten en indisk favorit hos hela familjen.
När det dukas för åtta är hela familjen på plats.
Då trivs jag.

 

Söndagens middag bestod mestadels av produkter från vår egen trädgård. Det kallar jag lyx!

Ugnsstekt klyftpotatis med rosmarin,
bönbiffar, morötter och inlagd squash.

 

Fortfarande finns sallad, spenat och ett antal kryddor
att skörda.
 
 

 


4 kommentarer:

  1. Det är inte utan att det ser ut som en lyxkrog hos er. Det är dessutom lyxigt att kunna samlas kring en god middag! Härligt!

    SvaraRadera
  2. Trevligt med alla på plats! Och verkligen lyxigt med egna råvaror!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt med alla på plats, och egen skörd är guld värd.

      Radera
  3. Måltiderna som är väldigt viktiga försöker vi göra till en njutning både för gom och öga. Är dessutom hela familjen på plats så finns inte mera att önska.

    SvaraRadera