Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 13 november 2014

Jag minns det som igår

Jag är uppväxt på bensinmack under 50-och 60-talet. Här är ett tidigare inlägg om detta. Dagens inlägg blir kanske det sistas på detta tema då jag idag läser i ortstidningen  att den då hypermoderna Shellmack, idag benämnd Remslemacken, som mina föräldrar startade i mitten på 60-talet nu går i graven då rörelsen begärts i konkurs.


Här var det fortfarande Shellmack. Bilden skulle kunna vara tagen från Mogatan 51, där jag och mina föräldrar bodde. Nära till jobbet. Bilden har jag lånat från bloggen Imperial 58.

  10 kommentarer:

 1. Vad tråkigt det måste kännas! Gick tillbaka och läste din macknostalgi. Fortsätt gärna i nostalgitemat!!! Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, faktiskt känns det inte tråkigt fastän det var länge sedan. Tyvärr är detta utvecklingens gång och som så ofta drabbas Norrland och landsbygden hårdast. Jag får se om jag hittar nåt mera med nostalgistuk. Ha de bra!

   Radera
 2. Alltid tråkigt när gamla saker försvinner, men det är ju tur at ingen kan ta ifrån oss våra minnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minnena blir dessutom allt mera kära vartefter åren går.

   Radera
 3. På Remslemacken har man många gånger tankat sin bil. Ibland på väg upp till sommarstugan i Fängsjö. Idag är benisnmackar mer som livsmedelsbutiker, det mesta finns där. De gamla klassiska stationerna är ett minne blott.

  Intressant att ta del av din berättelse. Då hade dina föräldrar nära till sin arbetplats.Idag är det en rondell utanför macken på väg ner till stan. Det är alltid tråkigt när en affärsidkare måste gå från sin rörelse.(Anar att det är min fd. man som är förvaltare)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du känner ju trakterna väl. Det känns ändå bra att ha minnena kvar då jag saknar de gamla klassiska mackarna.

   Radera
 4. Förstår att det innebär många minnen! Själv tycker jag, som gillar ord, att ordet "mack" är fantastiskt. Förkortning för Mathiasson, Andersson, Collin och Key, som startade en bensinstation, om du inte råkade veta det ;)

  SvaraRadera
 5. Många härliga minnen, bara bra minnen. Ordet MACK har jag först på senare år lärt mig var det kommer i från. Jag håller med dig, visst är det ett fantastiskt ord.

  SvaraRadera
 6. Gamla hederliga bensinmacker finns ju inte längre, tyvärr. Kul att du har fina minnen kvar från ditt förälderhem.
  Åsså lärde jag mig något nytt i Freedomtravel kommentar:-)

  SvaraRadera
 7. Bloggandet är en ständig källa till vidgad kunskap och visdom.

  SvaraRadera