Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 15 januari 2015

50 år i rocksvängen

 
 
D och jag har i veckan tittat på båda avsnitten av " Jerry Williams - The Farewell show". Vilken snubbe.  70 bast och fullt ös.
 
Förutom att vara en fantastisk artist så ger han intryck av att vara en härligt genuin person. Inga överdrifter och divalater där inte. Han har en härlig distans till sig själv och sin imponerande karriär.
 
När jag lyssnar till honom så uppstår ett av de tillfällen när jag som mest saknar att jag numera inte har  förmågan att röra mig fritt. Det spritter så smått i min förlamade vänstersida. Jag får nöja mig med att i tanken rocka loss med D.

Gillar du rock’n’roll så rekommenderar jag programmen. D och jag kommer nog att titta nån gång till på SVT play. D har också sett showen tidigare, på Cirkus i Stockholm.

Apropå detta med självdistans. Före " Jerry Williams - The Farewell show" så tittade jag på "Uppdrag granskning" som handlade om diverse suspekta turer i Österåkers kommuns politiska verksamhet.  Där framträdde personer som helt saknade självdistans. Det är intressant med kontraster.
 

Österåkers kommun är i alla fall vackert belägen.


6 kommentarer:

 1. För en gång skull såg jag på TV. Första gången detta år! Jag hamande också på uppdrag granskning. Jag blev nedstämd av att ta del av denna härva. Sedan var det Jerka som jag tyvärr somande ifrån. en härlig go gubbe som verkligen utstrålar att han trivts. Toppen!

  SvaraRadera
 2. Sköna toner att somna till.

  SvaraRadera
 3. Jerry Williams är ett fördöma för många och lever upp till det! I vårt hus gillar vi honom och går på allt han gör, om vi kan! Vi såg honom på TV-play igår och i förrgår med hög volym. Det spritter som du säger i hela kroppen! Ha det gott!
  PS. Vi såg inte något om Österåker, men det finns många underliga figurer i vår herres hage - det är ett som är säkert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jerry W på hög volym är nåt jag tycker mig känna igen.
   Underliga figurer finns av många sorter. E n del kan jag ha fördragsamhet med, ja t o m gilla. De i Österåker kommer dock inte med på min "gillalista"

   Radera
 4. Jag måste erkänna att det fanns en tid då jag absolut inte gilla Jerry W, jag tyckte han verkade så himla flamsig och dryg, men jag har ändrat uppfattning med åren och han är ju rätt fantastisk, inte minst med tanke på sin ålder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Flamsig och dryg" i hans fall = äkta. Förmågan att kunna ändra uppfattning är en tillgång.

   Radera