Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 9 februari 2015

Veckans fisk

Här finns mycket gott att hämta.
Måltiderna är en viktig ingrediens i livet på Getingstorp. Jag bjuds ofta på helt nya rätter som D hittat på själv eller plockat ur någon kokbok. Vi äter fisk en gång i veckan. Av någon anledning har det ofta blivit på söndagar. Gårdagens recept hade D hittat i kokboken " Det goda enkla".
Söndagmiddagens ingredienser var: torskrygg, potatis, blomkål, hari cot verts,  vitlöks- och persiljesmör.  Till dessert bjöd D på varm camembert med  hjortronsylt. Ännu en utsökt söndagmiddag.
Söndagmiddag.

18 kommentarer:

 1. Så gott! Underbart matbord ni har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matbordet har vi låtit tillverka av golvplankor som fanns i huset i början på 1900-talet. Vi har särskilt anpassat underredet/bordsbenen så att jag ska ha lätt att ta plats vid bordet.

   Radera
 2. Tack för påminnelsen att ta fram fisk ur frysen till kvällens middag, även om efterrätten frestade mig mera nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att jag får vara till nytta för mina bloggbesökare. Smaklig måltid.

   Radera
 3. mmm fisk är väldigt gott!

  Boken du presenterar för oss läsare kollade jag in hos Bokus. Den såg väldigt fin ut, man fick provläsa litet i den. Jag blev riktigt sugen på att köpa den, trots att jag tänkt att jag behöver inga fler kokböcker. Jag har flera + allt som finns på internet. Ska fundera litet på saken! ;-) Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl bekomme! Numera händer det ju så mycket nytt på matlagningsfronten så det kan finnas anledning till en ny kokbok även om det redan finns många.

   Radera
 4. Det var en fin söndagsmiddag. Spännande bok.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Jag hoppas bli bjuden på flera härliga måltider ur den boken.

   Radera
 5. Det såväl låter som ser fantastiskt gott ut! Frågan är om du inte snart får börja skriva recepten till allt gott din D lagar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar länka till recept när det är möjligt, men kanske får jag lägga ner lite mera möda och skriva recepten när jag inte kan länka. Jag vill ju gärna att så många som möjligt ska kunna njuta av alla läckerheter.

   Radera
 6. Oj, vilken lyxmat! Så vansinnigt gott det låter. Efterrätten *himlar med ögonen* får minst 6 stjärnor av 5 möjliga! ;)

  SvaraRadera
 7. 6 stjärnor av fem får betecknas som ett rätt bra betyg. Just den här desserten tycker jag är himmelskt god.

  SvaraRadera
 8. Mums - det såg riktigt gott ut. Enkelt på bra råvaror - ändå lite lyxigt!
  Under vintern äter vi konstigt nog sällan fisk. Under sommaren och när vi är utomlands äter vi uteslutande olika fiskrätter. Ibland undrar jag varför...

  SvaraRadera
 9. Jag tycker nog att många av de godaste fiskrätterna har jag ätit utomlands. Lite mera fantasi där.
  Fjällröding och surströmming är däremot svårslaget. Liksom D:s fiskrätter förstås.

  SvaraRadera
 10. Fisk är jättegott! Äter mycket fisk när vi bor i Spanien, här hemma i Wales blir det också en del, men fryst.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. I sydeuropa lagar de lite mera fantasifulla fiskrätter. Speciellt i Portugal har jag ätit många fantastiskt goda fiskmåltider. Där finns ofta mycket färsk fisk att tillgå. Ha de gott !

  SvaraRadera
 12. Ännu en goding! Gillar att titta på era måltider, de ser både goda ut och ert matbord är alltid så fint dukat. Njut tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Njutning är en av våra bästa grenar.

   Radera