Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 22 juli 2015

Är den slut eller har den inte börjat?

Ja, sommaren 2015. Frågan är i allra högsta grad berättigad.
I dagens inlägg skulle jag kunna vända på gårdagens rubrik "Ljus i mörkret" Det är så det känns när jag kliver upp en tidig morgon i juli för att mötas av en grå, mörk himmel och marken vittnar om att nattens dos av regn har fallit.  Så såg det alltså ut igår morse.
Prognosen för idag lovar dock uppehåll, sol och svindlande 17 grader  på eftermiddagen. Det innebär att jag kan ta mig an min varje vecka återkommande trädgårdsuppgift. Gräsklippning. Alltid nåt att se fram emot.


En typisk julidag 2015.

Jag vill ha den klarblå.

Lavendeln sviker dock inte. 
Den är verkligen ett ljus i mörkret.

D behöver i a f inte vattna dagligen.

Poolen befinner sig i ständigt vänteläge.
Inte många bad hittills för D i sommar.

 Min pålitlige följeslagare ska idag luftas igen.

                             

6 kommentarer:

 1. Ja det enda positiva i detta inlägg är nog lavendeln. Å med dessa regnmängder slipper nog alla som har en trädgård att vattna blommorna/grönsakerna med mera. Inget ont som inte har nå't gott med sig, men jag tror nog de flesta hade föredragit gå runt med vattenkannan eller slangen...

  SvaraRadera
 2. Svar: Trodde jag hade löst Maltanitas gåta... på mitt sätt alltså;-). Å efter det jag skrev så ser het plötsligt alla andra samma sak... konstigt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, du jobbar under alias ibland.
   Ibland så ser många även det dom inte ser.

   Radera
 3. Vackert med lavendel. Även jag ska försöka övervintra lavendel i år. Trist väder och jag förstår att poolen står i vänteläge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lavendeln är en glädjande ljuspunkt i den hittills trista sommaren.

   Radera