Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 21 juli 2015

Ljus i mörkret

När jag gick upp vid 6-tiden hade termometern med möda kämpat sig över 10-strecket. Ska det vara så i slutet på juli? Ja kanske du säger, det är  ändå fruntimmersveckan. Som den här sommaren hittills tett sig så får vi kanske börja tala om fruntimmersmånad, kanske t o m fruntimmerssommar. Hemska tanke.

Desto viktigare då att ta vara på de gyllene stunder som ändå bjuds. Då och då brukar och jag sitta kvar i växthuset efter att ha ätit middag och invänta att mörkret sänker sig över Getingstorp. Det är en alldeles speciell känsla att sitta där på fyra (Nelson och Sigge är med förstås) och lyssna, samtala, ja bara vara.


När mörkret sänker sig tänder
vi ljusen i takkronan.

Det får bli ett ljus på bordet oxå.

Kolsvart ute, mysigt värre här inne.

8 kommentarer:

 1. Alltså till och med igår hade jag aldrig hört talas om fruntimmers- eller kärringveckan. Men sedan läste jag om den på en annan blogg och nu även hos dig. Å jag lärde mig att det ska regna under denna vecka. Å jag håller med dig - döp om veckan till fruntimmarssommar.
  Skönt att ni har en oas på torpet som ni kan njuta i och av, även om ni troligen sitter där med en fleecetröja;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, det finns allmänbildning att hitta på annat håll än i grannars balkongsamtal.
   Jag hade fleece i söndags kväll, men det kändes helt ok ändå.

   Radera
 2. Svampar och barnbarn, gurkor och lugn och ro, det är väl bara det som krävs för att man ska må bra! Och så lite tända ljus förstås!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag behöver i a f inte mera för att känna mig till freds.

   Radera
 3. Vad mysigt ni ser ut att ha det i ett växthus!!! Alltså, varför kan vi inte ge er några grader...? Vi smyger i den knappa metern av skugga längs husen och letar upp alla affärer med AC. Puh!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snällt att ni tänker på oss. En jämnare fördelning av det mesta här på jorden vore att föredra. Hoppas att det snart löser sig med Peters knä, din dator och Freedom.

   Radera
 4. Bi ser ut att ha det riktigt mysigt i växthuset, men några grader till utomhus hade inte skadat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där extra graderna där ute saknar jag alltför ofta i sommar.

   Radera