Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 31 juli 2015

Blixt och dunder!

Åskväder på gång.

Igår blev vi överfallna av ett våldsamt åskväder.Värre än jag nånsin  upplevt. Det dundrade och blixtrade och mest märkligt var att det blixtrade och small inne i huset.Fyra gånger flög något ljusfenomen förbi.

Som en konsekvens av detta ville våra datorer inte längre vara med. Efter konsultation med Telias support så fick vi idag hämta ut en "pinne" med surfmängd för den närmaste tiden. Jag vill inte påstå att allt är som vanligt, men jag kan ändå göra detta förklarande inlägg. Det blir nog lite sparsamma, om ens några, blogginsatser från mig den närmaste tiden. 

7 kommentarer:

 1. Vi såg härifrån att det var oväder inåt land, men att det var så mycket och så illa hos er, det kunde vi inte se och föreställa oss. Blir det mer och mer oväder eller vad är det som händer? Så länge inte någon blir skadad så får det gå.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en både märklig och otäck upplevelse, men datorn går ju att reparera.
   Nåt märkligt är det som händer med väderleken.

   Radera
 2. Undrade hela dagen varför du inte hade lagt upp ett tidigt inlägg som vanligt. Trodde att D eller du kanske blev sjuka eller nå't sådant. Men nu kommer ju förklaringen. Ja du, det har allt några fördelar att bo i ett brf hus som aldrig drabbas av sådana "fenomener"... Jo, det har det;-)

  Hoppas att du snart är "uppkopplad" och kan leva ett "riktigt" liv igen. Man är ju totalt handikappad utan daglig och fungerande internet/telefon - tycker jag då.

  Vi har har haft Bredbandsbolaget sedan 2002. Under 13 år har det haft två (2) avbrott som inte orsakades av oväder. Å vi var totalt ställda - ingen kontakt med cybervärlden - hemskt!

  Hoppas ni överlever och kan åtminstone njuta av måltider i ert älskade växthus...

  SvaraRadera
 3. Med den här "pinnen" kommer jag bara åt 2G-nätet hittills så det går väldigt segt. Det dröjer en vecka innan jag får teknikerhjälp.
  Att vara utan dator är ett verkligt handikapp för mig men vi har, som du så riktigt noterar, växthuset att ta till om tillvaron blir alltför svår.

  SvaraRadera
 4. Men fy vilken upplevelse! Skrämmande!
  Hopps det ordnar sig med internet!
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var läskigt, men ingen fara när bara internet påverkas. Det löser sig "sooner or later" En bra helg till dig också!

   Radera
 5. Nu skrev jag en lång kommentar och så råkade jag tappa bort allt. Grrr.. Vad skrev jag nu då. Försöker igen...
  Måste erkänna att jag faktiskt blev lite orolig när jag kikade in här hos dig vid ett flertal tillfällen och fann inget nytt på fronten. Åskväder är inte att leka med. Tur att ert fina hus och vackra växthus klardade sig och framför allt ni själva. Här på ön kan det åska ordentligt vill jag lova och jag minns sist när det dundrade och blixtrade så våra stora glasväggar högst upp på sjätte våningen skakade. Tog en sömntablett, öronpoppar och stoppade huvudet under kudden.
  Att inte vara uppkopplad kan vara väldigt frustrerande men det kunde ju faktiskt blivit betydligt värre. Hoppas det löser sig, att åskvädret dragit bort och att ni kan njuta av er tillvaro tillsamman där på ljuvliga Getingstorp.

  Hoppas du inte missförstod min förra kommentar. Försökte vara roligt men det kan ju bli fel också. Förstår att du av förklarliga skäl kanske inte kan göra så mycket annat. Är väldigt glad över att läsa att du ännu klarar av att klippa gräset och njuta av tillvaron tillsammans med D. Vet ju inte så mycket om dig men uppskattar dina inlägg, dina svar och kommentarer. Kommer därför självklart fortsätta att kika in hos er på Getingstorp och önskar dig en riktigt skön och avkopplande fortsatt helg från Malta.

  SvaraRadera