Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 7 juli 2015

Det blir inte alltid som jag tänkt mig

Det är inte bara ute i trädgården det
blommar vacke
rt.

Jag satt och filade på ett inlägg om Grekland och grekerna, men fastnade i en tankebana som jag tyckte ledde mig i "fel" riktning så därför handlar dagens inlägg om nåt helt annat. Fjärran från den grekiska oredan som jag  säkert återkommer till. Eller inte.

Så sommar det är så poppar det upp vintertankar hos mig ibland. T ex. när D köpt fina svenska jordgubbar och börjar koka jordgubbssylt till vinterlagret. Då förs tankarna till härlig jordgubbssylt i frukostyoghurten under mörka vintermornar.  Det gäller att hitta ljuspunkter även i den av mig numera illa omtyckta årstiden vid namn Vinter. Då Sigge och jag går i ide.


Jordgubbssylt på gång.
Jag hoppas att jag inte förstörde din dag genom denna långsökta påminnelse. För att återföra dig till sommarkänslan så bjuder jag på bilden nedan.
I lördags var det 28,4°C, i söndags 29,3°C i poolen.


4 kommentarer:

 1. Hahaha! Du är bloggare nummer 2 som påminner om vintern idag. Konstigt, väldigt konstigt;-) http://maritjohansson.se/blogg/

  Å jag kan försäkra dig om att det inte är bara du och Sigge som går i ide, det gör jag också...

  PS. Det som är roligt är att jag råkade ut för samma "problem" igår när jag tänkte plita ihop ett inlägg om väder. Men sen blev det fotboll i stället. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktig vinter i den andra bloggen.
   Bra att ha nåt att ta till när bloggfantasin sinar.

   Radera
 2. Jag har ju visserligen tyckt att vi nyss har haft ett par alldeles för varma dagar, men någon större längtan till vintern har jag inte än. Skulle kanske vara att få fixa första julen i huset! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon längtan till vinter har heller inte jag.
   fAtt fixa första julen i huset blir förstås minnesvärt.

   Radera