Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 8 juli 2015

Så var det dags igen.

Äntligen! Jag torde nog vara rätt ensam om att utbrista det när det är dags att klippa gräset. Igår var det dags igen. Behagligare temperatur, svag vind och uppehåll gjorde insatsen mera uthärdlig denna gång. Uthärdlig? Jag menar förstås lustfylld.

Dessutom tog det kortare tid , 2 tim 45 min. jämfört med 3 tim 15 min. Detta fastän jag tog en fikapaus med D. Det var nog avsaknaden av en sådan som gjorde mig så mör efter den förra klippningen.

Känslan dagen efter gräsklippning är en mycket angenäm "dagenefterkänsla", mycket bättre än den "dagenefterkänsla"  det grekiska folket hade i förrgår. Dagen efter glider jag runt i huset, tittar ut och konstaterar för femtioelfte gången att: "så här fint har det aldrig tidigare varit".  Smaka på den du ! Än angenämare blir det när regnet idag öser ner och klippning därmed omöjliggörs för en tid.

Blir det då aldrig tråkigt att susa fram på klipparen undrar du berättigat? Nej, faktiskt inte. Eftersom tomten är på nästan 5000  så kan jag variera turerna och hela tiden hitta nya upplägg. Ska jag börja på framsidan eller på baksidan?, ska jag börja eller sluta nere vid postlådan? Ska jag klippa runt komposten, bakom verkstan, utanför gärsgårn vid poolen,  upp mot vedstaplarna? etc. 

Som du ser, det är många överväganden att göra, många beslut att fatta. Gräsklippning är ingen syssla att ta lätt på. Nej, den kräver ett seriöst anslag. Åtminstone när den, som i mitt fall, är den enda praktiska trädgårdsuppgift jag klarar att utföra.

När jag läser igenom detta inlägg så förstår jag än mera innebörden av benämningen nörd.


Här har jag parkerat för fikapaus.

Jag älskar blommande lavendel.

29 juni - 12 juli 2015.

Vad händer då?

Jo, då spelas Wimbledon.

På gräs som bekant. 

D sköter finputsningen med röjsåg/trimmer.
Finputsningen som tillika är grovgörat.
Regnet, det bara öser ner. Men, vad gör det när allt
är nyklippt.

4 kommentarer:

 1. Har en känsla av att du får många fler tillfällen denna sommar att klippa din gräsmatta - tänker på regnet som bara öser ner. Nästa soliga dag lär enligt prognos vara på lördag. Sedan regn i en vecka till. Ja, jag vet att jag är ironisk här, för jag bara hatar sådana somrar där det är 17 grader som bäst och allt är grått och tråkigt...

  Men eloge för dina bina bilder. Wimbledons gräsmatta är inte i lika fin skick som din såg jag på tv igår;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror minsann bilderna blir som jag mår. De blir som bäst när jag mår som bäst. Bättre matta än Wimbledon. Jo, jag tackar.

   Radera
 2. Ja, det välbehövliga regnet kom och nu växer gräsmattan så man nästan kan höra det. Det är nog dags att snart starta motorn igen. Vackert blir det verkligen!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den får nog stå en vecka innan det är dags igen, allt beroende på väder förstås. Det är härligt när man ser resultat av nedlagt arbete.

   Radera