Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 6 juli 2015

Smått och gott från veckan som gått

Eftersom vi har så stor tomt så finns alltid en plats för alla önskemål. I den värme som rått den gångna helgen så efterfrågas ibland skugga och då fixar vi det förstås. Jakten efter skuggiga platser resulterade i ett antal  "liteavvarje-foton" i detta inlägg. 

Just nu sitter jag och njuter av att ett strilande regn behagat sänka sig över Getingstorp under förmiddagen. Precis vad som behövdes. Nu hoppas jag på uppehåll någon av de närmaste dagarna så att jag får ta mig an gräsmattorna igen. 

Växtligheten i trädgården kommer nog att explodera i veckan som kommer. Bl. a. hoppas vi få ta upp årets första egenodlade potatis och avnjuta till lunch på någon av våra uteserveringar.
En av våra uteserveringar.

Med utsikt mot Kilsbergen.

Nästa vecka är det nog dags för egenodlad potatis.

Smidigt med serveringsmöjlighet via ett köksfönster.

Sill och potatis, en klassisk svensk sommarlunch.

När D badade igår var det 29,3°C i poolen.

Efter lunch bjuds skugga även här.
Sigge gillar utkiksplatsen på trappan.

Här samsas sockerärter för första gången
med tomater.

Det är en stor rikedom att ha en så ståtlig
björk på tomten.


En osttallrik kan vara ett utmärkt måltidsalternativ en
sen sommarkväll i växthuset.

När solen dalat igår kväll blev det till att
grilla halloumi.

Därtill tabbouleh, tzatziki, sallad och väl kyld Retsina.
Då sände jag en tanke till Grekland och grekerna
på deras svåra dag.

Ett tänt ljus en varm sommarkväll skapar
extra stämning i växthuset.

Det är både härligt och vackert när solen tar adjö efter en
tryckande het sommardag.

4 kommentarer:

 1. 29,3 grader i poolen. Now we are talking:-) WOW - vill ha pool;-)
  Å din libanesiska middag är också helt i min smak, för att inte tala om Retsinan som faktiskt bara smakar riktigt gott när det är varmt, tycker jag iaf.
  Så hela inlägget passar mig som läsare alldeles utmärkt. Men som du förstår är jag inte ett dugg glad över regnet idag. Jag menar - rent allmänt - vi har haft 4 1/2 dag riktig sommarvärme med temperaturer som många betalar dyra pengar för för att uppleva under vintern. Ja, många reser utomlands även under sommaren för att ha det varmt. Men är det varmt på hemmaplan i några futtiga dagar gnäller alla.
  Nu är du ju i en annan situation, men om du kikar runt på olika bloggar så är du inte ensam om din åsikt. Tror jag ska blogga om det ikväll.

  Grekerna firade sin "seger" vilt i natt såg jag på BBC. Hur korkad får man bli...

  Såg inte heller USA-Japan live, men såg faktiskt första halvlek på tv4play i morse. Det var helt magiskt faktiskt. Otroligt och USAs fjärde mål från 53 meter (!!!) var turneringens mål tycker jag. Kolla om du känner för det. Alternativt finns det "Highlights" på fifa.com. Väl värd att titta på. Det här var nog turneringens bästa match tycker jag. Rent allmänt tycker jag inte att detta VM lyfte riktigt, troligen p g a konstgräset. Ska nog blogga om det också, fast på mitt sätt då;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med inlägg som passar dig som handsken. Ja, frånsett det där med regnet då. När det gäller vädret är vi människor märkligt ombytliga. Aldrig riktigt nöjda.
   Grekland ja. Jag filar på ett inlägg om Grekland/grekerna som är ett land/folk jag älskar högt. Men, det var nog en dyrköpt "seger" dom firade igår. Stolthet i all ära, men den mättar inga magar.
   Bästa laget vann VM, inget snack om saken.

   Radera
 2. Så många härliga platser ni har att sitta på! Och alltid serveras det något gott!
  Är det bara att slå sig ner, så kommer serveringen?? ;-)
  Ordning och fint är det överallt också! Ett fantastiskt jobb ni gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina vänliga ord!

   Radera