Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 18 juli 2015

Egotrippad


Det här inlägget började jag att fila på igår när vädret fortfarande var så där härligt somrigt. Det är det inte längre. Jag vaknade tidigt i morse och gick upp vid 5-tiden. Jag väcktes av ett intensivt ljud som visade sig härröra från ett ihållande regn som fortfarande öser ner så här 3 timmar senare.  När jag öppnade dörren för att släppa ut Sigge så tittade han konstigt på mig, vände i dörren och gick in igen.
De tre första bilderna här nedan har tillkommit nu på morgonen och är från gårdagskvällens grillning. D överraskade mig med en nyhet, black bean burgers. Ett hemlagat vegetariskt alternativ till vanliga hamburgare.
Black bean burgers med sesamfrön.
Cheddarost, sallad, tomater och pickles
som tillbehör.

Det finns vegetariska alternativ till det mesta.

Nu när den svenska sommaren, som jag vill ha den, äntligen kommit så blir jag väldigt självupptagen. 
(= upptagen av att bo här på vårt Getingstorp). 

Då kan jag bara inte hejda mig. Jag har ständigt kameran i bröstfickan för att ta foton under mina färder på elmoppen här i trädgården eller ner till postlådan. Att jag tar bilder av samma motiv om och om igen vet du som följer mig på bloggen. Att jag i och med detta riskerar att skrämma bort besökare från bloggen är jag förstås medveten om. Men, som sagt, jag blir stundom väldigt egotrippad.  Allt detta har förstås sin förklaring i att jag uteslutande lever mitt liv här på Getingstorp. Jag hoppas att du står ut med dessa mina egenheter och återkommer.
Den där lavendeln längs källartaket har mig i sitt grepp.

Än så länge fungerar C D-installationen.

Nyklippt och tvätt hängande på tork i
av D designad torkställning.
Sommar på Getingstorp!

Jag älskar den här vyn på väg hem från postlådan.

Som sagt, jag upprepar mig.

Nyklippt.

Nyklippt.

Och mera nyklippt.

10 kommentarer:

 1. Jamen, det är ju så livet är när man är en vanligt människa, man gör ungefär samma saker, man lunkar omkring här hemma och tittar sig omkring, man hämtar posten och blir glad åt det man ser och så gör man ett litet inlägg om det på sin blogg, det tycker jag är ett alldeles utomordentligt sätt att prata lite med världen runt omkring sig! Och det är lika roligt varje gång att se samma saker men i olika ljus och som nu på sommaren då det växer och man får se olika växter och ibland får man idéer av att titta. Så är det! Och det är förträffligt!
  CD skivor som avskräckning har vi också, men de som hänger i carporten har fåglarna börjat strunta i!!! Dom är luriga dom där små liven, dom har en hjärna där någonstans.....
  NI bor så jättevackert! Och lavendelhäcken är superfin!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för en fin kommentar. Det här med att bo vackert är en ynnest och något som påverkar mig väldigt mycket.
   Du vet ju oxå hur det är att bo vackert. Ha en skön helg!.

   Radera
 2. Alltså det där är ju din blogg, din dagbok. Med andra ord kan du skriva/fota precis det du vill minnas från just den dagen. Dessutm är det ju inte bara bilderna som "talar", det är ju faktiskt din text också. Båda delar gör att jag får en "inblick" i livet på landet. Å det för,edlar du på ett utmärkt sätt om jag får säga så. Med andra ord - mig avskräckar du inte!

  Å du, jag har alltid min lilla kamera med mig - vart jag än går. Precis som du säger så hittar man alltid något att fota som man vill minnas, kolla lite extra och/eller skratta åt senare.

  Både du och jag har ju någon slags "dagboksblogg". Tänk vad vi kommer ha roligt när vi sitter på hemmet om sisådär 20-30 år. Då sträckläser vi - garanterat;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Visst är det min blogg och jag skriver så klart det jag vill. För mig är den en utmärkt ventil och en bra kontaktyta med den omvärld jag så sällan besöker.. Jag har oxå medvetet valt att bara ha min blogg och finns följaktligen inte på några andra sociala medier.
   Lite extra glädje på ålderdomens dagar kan vi alltid behöva.
   Trevlig helg!

   Radera
  2. Jag får alltid en känsla av att komma in till Bullerbyn när jag kommer in hit. Det är som balsam för själen. Dina bilder och din text sammansmälter så fint!
   Det skulle vara roligt att följa D, på en blogg. Du får övertala henne att börja! Då får vi uppleva Getingstorp ur et kvinnligt perspektiv! :)

   Radera
  3. Balsam för själen bjuder jag gärna på, men nån blogg av D tror jag inte att du ska förvänta dig.

   Radera
 3. Ser gott ut! Vi hade tänkt börja experimentera med lie mer vegetariska alternativ, men det har inte blivit så mycket av det (förutom pasta med vegetarisk sås och pasta med svampsås och så). Kanske tar värmen just nu lite udden av alla ideer och initiativ... Det är 35 grader och väääldigt hett ;) Det blir lite antipasti vid 18-tiden och sedan en lättare middag vid 20:30-tiden. Det är först då man klarar att sätta på ugnen eller spisplattorna... puh ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte det lättaste att ändra på sin mathållning under en resa som ni är ute på. Jag tycker ni gör rätt i att njuta av alla lokala läckerheter ni hittar på er väg. Tids nog hinner ni ge er in på det vegetariska spåret. Var sak har sin tid. Njut av era sena middagar!

   Radera
 4. De hamburgarna lät som ett spännande alternativ! Jag ska genast kolla med döttrarna som båda käkar vegetariskt om de har testat. De har till och med lyckats leda in modern mer eller mindre på den banan, så jag suger åt mig alla spännande veg.recept jag kan hitta och jag har upptäckt massor med god mat. och när det gäller det där att du skulle skrämma bort besökare, det tror jag inte alls på - fortsätt du precis som du gör, det är jättemysigt att titta in hos dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, snälla du! Du vet , för du är en av mina trognaste besökare och den som hängt med mig allra längst.
   Jag har aldrig saknat något sedan vi gick över till vegetarisk mat. Det finns massor av alternativ till traditionella rätter. Idag skulle jag dessutom inte klara av att sätta tänderna i en kötträtt.

   Radera