Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 19 juli 2015

Växthusfrukost, Italiensk svamppasta och trav

Nyplockade kantareller och färska sommarblommor lyser upp i köket.
I fredags tog D och Nelson den längre skogsrundan. D hade tagit med sig en  korg i det fall hon hittade  svamp och en påse till  ev. blåbär. Det blev lite av både kantareller och blåbär och gårdagens middag hade därför italiensk anstrykning. Rätten jag bjöds heter  Tagliatelle ai funghi porcini”,  men tagliatellen var utbytt mot spaghetti och skogschampinjonerna mot kantareller.
Lördagen började med att vi åt helgfrukosten i växthuset. Efter den tog vi ut en dator och gjorde veckans V75-system. Naturligtvis i hopp om att 7:an sitter denna vecka. "Sooner or later sitter den" brukar jag säga till D.
Arbetsmaterial till V75.
Jag har  gillat trav sedan ungdomsåren då en av min hemmabanor var Dannero.  Att spela på hästar var ett intresse som väcktes hos mig när trav började sändas i Tipsextra 1974. Travet har sedan dess utvecklats oerhört mycket och står sedan länge på egna ben.
Så här koncentrerad är jag när V75 ska
snickras ihop.


Mitt travtippande kom att betyda extra mycket när jag fick min stroke 2001. Jag släppte aldrig detta intresse helt utan fortsatte att läsa, analysera och tippa vilket var ETT bra sätt för mig att träna upp och bibehålla min mentala och intellektuella skärpa. Utan att stå på nån vetenskaplig grund så väljer jag att se det så. Och jag bör ju veta rätt bra, eller hur? 
Sedan en tid tillbaka så tippar och jag V 75 tillsammans. Det har visat sig vara en lyckosam kombination även om den där livsavgörande storvinsten inte kommit. Ännu. Det har dock varit mera vinstgivande än när jag tippat själv. Det är intressant att notera hur olika D och jag tänker, men det är väl just det som är det lyckosamma.

Hur gick det då igår? Jo, så här: Det började bra med att vi i 1:a loppet fällde omgångens största favorit. I  2:a loppet satt spiken Lotuscherie klockrent. 3:e och 4:e loppet gick oxå vägen. I 5:e loppet hade vi spikat Versailles. Den tog oxå ledningen och det såg bra ut, men så släppte kusken ledningen och så satt vår spik fast i det s k vinnarhålet. Som på beställning uppstod luckan i sista kurvan och kusken vred ut och normalt ska det då bara vissla till och segern är i hamn. Men, när kusken vred ut och trampade på gasen så hände ingenting, absolut ingenting. Hästen lunkade i mål som 3:a och så var den dagen förstörd.  I 6:e loppet hade vi valt spik mellan två hästar. Den vi valde,  Tokio Hotel Hall, slutade oplacerad , Star Advisor Joli vann. Been there done that. I 7:e loppet hittade vi rätt igen så det stannade vid 5 rätt igår.  5 rätt som gav 145:-, 6 rätt 2.073:-, 7 rätt 477.140:- . Viss skillnad som synes.
Sooner or later gäller alltså fortfarandeDet ges en ny chans redan idag då extra V75 med bl. a. Stochampionatet körs på Axevalla.

D har dukat till frukost i växthuset.

Färska blåbär till yoghurten.
Här kommer D med lördagens middag.


Löndagmiddag: Italiensk svamppasta med 
en Chardonnay från Chile.

8 kommentarer:

 1. Så himla mysigt ni har! Imponerad av att D hinner med allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi myser så mycket vi bara kan. Även jag funderar då och då på hur D hinner med allt.

   Radera
 2. Du är då verkligen mångsidig vad gäller sportintressen. Fotboll kan du, det vet jag ju av erfarenhet om man säger så. Kul att du även verkar vara duktig på att tippa V75 med D. Är urusel på V75, men kan berätta (om du är intresserad, annars är det bara att sluta läsa) att vi hade ett V75 tipslag både på mitt föra och förförra jobb. På det sistnämnda hade vi en expert som "sov över" på Solvalla och kom med suveräna stalltips. Jag skulle kalla det för insidertips. Vi var åtta stycken som litade på honom fullt ut. Den högsta vinsten vi kammade hem var 30 000 kronor var... Då drog jag mig ur, för jag kunde inte förmå mig att spela bort en vinst. Har jag aldrig kunnat faktiskt.

  På förra jobbet var vi tre fotbollstokiga tjejer som spelade V75 i ett år ungefär. Ingen av oss var kunnig. Vi satsade en hundring var varje vecka och kammade hem småvinster, men gick inte back där heller. Det roliga där var att jag alltid föreslog hästar med roliga namn. Jag menar kan man ingenting om hästar så går man antingen efter kuskens namn och berömdhet eller så "tänder" man på hästnamn... Det var himla roligt faktiskt:-)

  Åsså nu till er pasta - jag dööööööööööööööööööööööööööööööör. Älskar svamppasta oavsett vilken sort. Dregel, dregel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tillhör nog vanligheterna att man kör V75 på jobbet. En kul grej att göra tillsammans. Då får man många olika infallsvinklar. Nån är "expert", nån kör som du på hästnamn, nån på kusk etc.
   Du är klok du som inte kan tänka dig spela bort en vinst. Alltför många gör motsatsen.
   Svamppasta får D gärna bjuda på igen.

   Radera
 3. Ja den livsavgörande storvinsten är nog något vi alla går och väntar på.
  Jag själv är inte så mycket för trav, men har mig ett trissabonnemang från Svenska spel med fyra lotter varje månad, men det högsta vi vunnit är 1000kr*2...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sooner or later......

   Radera
  2. Dom där havremopparna springer som dom vill och inte som det står på min mans talonger! Som sagt "later, tror jag!
   Underbara sommarbilder från er läckra frukost!

   Radera
  3. Havremoppar. Kärt barn har många namn. Sooner or later...........
   Idag är det tyvärr inget utefrukostväder.

   Radera