Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 20 juli 2015

Helgbesök

I helgen har vi haft barnbarnet Erik på besök. Det förhöjer alltid tillvaron. Tyvärr tillät vädret inte nåt bad i poolen vilket Farmor D hade förberett för. Här på Getingstorp  finns dock alltid nåt att göra så vi lyckades ändå fördriva tiden rätt bra. Det blev förstås en hel del trädgårdspyssel. Lite skördearbete blev det och bl.a. lade Farmor och Erik in gurka tillsammans så Erik fick ta med sig en burk hem att bjuda Mamma, Pappa och lillasyster Alice på. Igår tog dom upp potatis och lagade tillsammans söndagens middag, en grekisk potatissallad.


Här har Erik skördat en XXL gurka.

En nöjd kille.
Inlagd gurka är en av mina favoriter. 
Den här inläggningsvarianten är 
till vintersäsongenFarmor och Erik har satt sig till bords i växthuset.

Måltidsdags.

Enkel, välsmakande och nyttig söndagmiddag.

Nelson håller koll.

8 kommentarer:

 1. Vilken lycka att få med sig egenhändigt skördad och inlagd gurka! Ert växthus är verkligen fantastiskt fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Erik var både glad åt och stolt över att själv ha lagt in gurkan och det kan man väl kalla lycka. Växthuset i sig är en annan form av lycka.

   Radera
 2. Vilken söt och vacker kille! Nu är gurkan ju varken söt eller vacker, men enormt stor. Verkligen XXL, på gränsen till XXXL;-)
  Inlagd gurka gillar jag, men då ska den vara riktigt syrlig och inte innehåller socker. Annars får det vara. Men eftersom ni lever så sund som ni gör utgår jag (iskallt) ifrån att ni har skippat sockret.

  Å den där grekiska salladen - eller nå't liknande iaf med tanke på var ingredienserna kom ifrån - åt vi igår kväll med en flapsteak till. Himla gott och somrigt. Jag menar - är det inte ett dugg somrigt ute får man väl kompensera det med somrig mat, eller hur!!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Socker ingår i recepten, men gurkan blir för den skull inte onyttig.
   "Sommargurkan" ( http://www.kokaihop.se/recept/faersk-inlagd-gurka)
   "Vintergurkan" Lag: ättiksprit, vatten, socker och salt. Därtill senapsfrön, chili och ev. vitlök.
   Du har helt rätt, bjuds inte sommarväder så får man arrangera egen "sommar".

   Radera
 3. Kan tro att på Getingstorp går man inte sysslolös oavsett väder och vind ;-) Fint besök, han ser verkligen rar ut Erik. Måste vara underbart att ha barn och dessutom barnbarn. Vilken jättegurka !!! Riktigt gott med egen inlagd gurka, finns alltid i kylen hos oss och nog måste det väl ändå vara socker i. Ja, inte vet jag hur det är med saltgurka men..
  Idylliskt som vanligt hos er med god mat, grönska och vovven Nelson på plats förstås. Det gäller att ta tillvara på nuet :-) Ha en skön kväll i stugan !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga egna barn,men fick barn och senare barnbarn "på köpet" när jag sent i livet träffade D och de känns verkligen som "våra ungar".
   Vi ser hela tiden till att ta vara på och njuta av nuet.

   Radera
 4. Vilket fint och grönt växthus. Och gurka!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fint växthus, fin gurka och FINT besök.

   Radera