Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 12 augusti 2015

Ny Siggerapport

Jag saknar att se Sigge ligga och mysa på
gräsmattan här hemma.

Lite nytt finns att rapportera om Sigge. D var igår i kontakt med sjukhuset. Inga säkra besked går att få och kan väl heller inte krävas, men nu är prognosen i alla fall förändrad från okänd till god. De vill dock ha Sigge kvar en tid till så att han kommit igång och kan kissa själv, något som han hittills fått hjälp med. De har oxå provat en gåsele på honom så att han kunnat stödja på sina bakben och fortfarande får han smärtstillande. Något besked om hur länge Sigge behöver stanna på sjukhuset går inte att få. Budskapet är "en dag i taget".

Helst skulle vi vilja ta hem honom så att D kan börja rehabträna med honom och vid behov kan vi då konsultera Sigges veterinär här hemma. Vi fortsätter den här diskussionen med sjukhuset.

Det viktigaste är ändå att Sigge kan rehabiliteras och med tiden får möjlighet att återta kontrollen över "sitt rike" här på Getingstorp. De säger att han mår bra just nu men är lite stressad. Tror jag det, han är ju van lugnet och familjen här hemma.


10 kommentarer:

 1. Vilka underbara nyheter! Är så otroligt glad för dig och D, ja för Nelson också såklart!
  Tycker Sigge är väldigt mänsklig. Jag menar bara ett besök på ett sjukhus eller hos husläkaren gör mig nervös, å då har jag då inte ens varit allvarligt skadad någon gång.
  Ni kan ju inte göra något annat att lita på veterinärerna att dom gör rätt bedömning när Sigge får komma hem.
  Å då ska ni fira stort tycker jag med en festmåltid till er och favo rätten till Sigge:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att det går i rätt riktning. Nu hoppas vi bara att vi kan komma överens om ett bra rehabupplägg med sjukhuset där Sigge kan vara hemma. Jag tror oxå att det betyder mycket för rehabiliteringen att den kan ske i lugn och välkänd hemmiljö och så får vi uppsöka veterinär när så krävs.
   När det passar så ska vi så klart fira och nåt smaskens ska han få då, och många pussar och kramar därtill. I morgon ska vi ha en ny kontakt med sjukhuset.

   Radera
 2. Hoppas det går bra så han är på väg hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu vill vi ha hem honom till en lugn och stillsam rehabilitering.

   Radera
 3. Va roligt att läsa, nu hoppas jag att det fortsätter i den stilen :)

  SvaraRadera
 4. Så skönt att läsa lite positiva tongångar frö Sigge. Det är inte lätt när han inte förstår allt som händer, men jag utgår ifrån att han känner att han är hos människor som vill hans allra bästa! Snart är detta ett otäckt minne, när han skuttar omkring i sin hemmamiljö.
  Svar: Den här veckan går för oss i musikens tecken. Igår en konsert med Nisse Landgren och ikväll en minneskonsert för John Hron. Det blir musik av alla slag och det är väl så jag är. Spretar åt alla håll! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu känns det mera hoppfullt och jag hoppas som du att Sigge åter får möjlighet att skutta omkring här i "sitt rike".
   Ni har ett digert sommarutbud där i Göteborgstrakten, ett utbud som ni ser till att ta vara på oxå.
   Det är härligt med människor som kan "spreta åt alla håll".

   Radera
 5. Nu har jag läst senaste rapporterna om Sigge och vilken tur att han återfanns. Tanken på att ens husdjur skulle ligga och lida någonstans är fullkomligen outhärdlig. Och han får bästa vård på ett av de bästa djursjukhusen vi har.....lille Sigge. Kan berätta att vi en gång hade en svart katt, Adrian/Mimmi, namnet varierar och han råkade ut för allt. Bl a bröt han höften och vi fick åka fram och tillbaka ett par gånger mellan Göteborg och Borås i snöstorm för i Borås hade man en veterinär som var specialist på att stifta höfter......Och det blev jättebra till slut men med ganska lång rehab, men han vart lite stressad han också. Men det blev bra till slut. Och det gick på 35000 kr men han var ju försäkrad och vad gör man inte för sin vän.......
  Jo, jag tänkte, brödet som jag bakade, det grova, jag har haft med det på bloggen, men jag minns inte när, men om du vill ha receptet så skickar jag dig det mer än gärna, men jag ser inte att du har någon mailadress här, men om du mailar mig, aggie.true@telia.com så kommer receptet. Jag har i min tur fått det från en bloggerska som har en blogg som heter Tjernhus.
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemska tanke om inte grannarna varit uppmärksamma och vi inte hittat honom. Nu ser allt ljust ut och allt talar för att han får komma hem, kanske redan idag. Det här med att katten har nio liv är inte helt taget ur luften vilket Adrian/Mimmi var ett bra bevis för.
   Jag försökte hitta receptet via din blogg och via den blogg du fått det ifrån och kom till inlägg om brödet, men inte till receptet. Nu har jag mejlat dig med en förfrågan. Tack på förhand!.

   Radera