Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 28 augusti 2015

Inställt

Sån tur att jag i onsdags klippte alla gräsmattor. Jag skrev igår att jag idag  skulle ta ut klipparen och köra lite extra finputsning längs vägen och nere vid gårdsskylten och postlådan. Det kan jag glömma för nyss öppnade sig skyarna och regnet bara öser ner.

D får oxå avstå sitt fortsatta arbete med projektet nere i syrénhäcken. Hon har redan hittat nåt annat att göra då hon plockat in plommon och håller på att göra plommonmarmelad till läckra ostbrickor i vinter. Medan marmeladen kokar tar hon in dill och gör gurkinläggningar.
Undrar du vad jag ska göra i stället för finputsningen? Antagligen sjunker jag ner i min TV-fåtölj och följer VM i friidrott.
Orättvist? Så tänker inte vi utan vi konstaterar att så här har vi det. Så här BRA har vi det.
Regnet, det bara öser ner.

D behöver i a f inte vattna idag.

Honungsrosen mår bra av en riktig rotblöta.

Inte en skymt av Kilsbergen där borta i
fjärran och poolstolarna är obesatta.

5 kommentarer:

 1. Ledsen att det regnar hos er. Här hade du kunnat klippa gräset utan minsta problem - soligt och varmt ute med några enstaka moln bara.
  Plommonmarmelad är gott, har dock aldrig gjort marmelad eller sylt själv. Är inte så huslig av mig om man säger så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är väl värd den sol du får. Här tillverkas det många läckerheter i köket.

   Radera
 2. Regnar det så regnar det och det som på grund av regnet blir inställt får skjutas på framtiden. Tycker ni är helt suveräna på att anpassa er vilket vi alla vid närmare eftertanke måste. Men sen finns de ju de som klagar och skapar dålig stämning medan andra, som ni, gör vad de kan för att finna alternativa givande sysslor istället för planerade utomhusprojekt. Orättvist är väl det minsta man kan säga fast jag måste nog medge att det som D pysslar med i köket låter roligare än VM i friidrott. Men detta beror endast på att jag är totalt ointresserad av sport ;-)
  Sänder i mina tankar några värmande solstrålar från Malta !! Det finns det gott om här så det räcker och blir över och jag hoppas de kommer fram lagom till helgen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Vi ser fram emot värmande Maltasolstrålar i helgen.
   Nu avbryter jag TV-tittandet för att ta en tur med elmoppen ner till syrénhäcken där jag ser D i fullt arbete nu när regnet gjort ett uppehåll.

   Radera
 3. Låter mumsigt med plommonmarmelad. D är duktig på att ta vara på det trädgård och natur bjuder på. Friidrotten däremot hoppar jag gärna över.
  Fina regnbilder.
  Önskar trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera