Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 9 augusti 2015

Något fattas

Nyskördade morötter och rödbetor som ugnsrostats och serverades på en salladsbädd med grillad halloumi och rostade hasselnötter bjöd D på till middag igår. En sen middag i växthuset.
God och nyttig lördagmiddag.
Något saknades dock igår kväll. Sigge var inte som vanligt med oss. Han gick ut igår morse och har sedan inte synts till. Han som knappt brukar gå av tomten.  När jag åkte ner och hämtade tidningen i morse så tog jag en sväng i byn med elmoppen, men ingen Sigge dök upp när jag ropade på honom. Nu blir det orolig väntan och jag är nog den i familjen som oroar mig mest. För att skingra tankarna så ska jag nu ta veckorundan på gräsklipparen.
På min elmoppe brukar Sigge ofta ligga när vi äter i växthuset.
Sigge, Kom hem !8 kommentarer:

 1. Oj såååååå trist med Sigge! Hoppas innerligt att han kommer tillbaka valbehållen. Är han märkt med halsband eller chips så att någon som hittar honom kan kontakta er? Nej usch - han är ju en familjemedlem. Så himla trist!

  En (dum) fråga till: Kan inte Nelson "spåra" Sigge? Alltså jag menar så som polishundar gör. Väl värd ett försök.
  Nej, nu håller jag tummarna hårt och tänker på er...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ID-märkt. Han har rymt en gång tidigare, februari 2014, och var då borta i 2½ dygn innan han en morgon satt på trappräcket och väntade. Bekymmerslös och helt omedveten om den oro han skapat. Nu hoppas jag att detsamma händer denna gång, men han behöver inte vara borta så länge. D och Nelson går en vända i byn så får vi se om han ger sig till känna. Tack för din omtanke!

   Radera
  2. Läste i kommentarerna (nå't som jag faktiskt sällan ör, men det kändes angeläget) att ni har hittat Sigge - om än skadad. Vi får väl aldrig veta vad han råkat ut för men jag hoppas innerligt att "veten" på djursjukhuset i Kumla kan rädda Sigge. Håller tummarna HÅRT.

   Radera
  3. På röntgen kunde konstateras en bäckenskada, annars ser Sigge ut precis som vanligt. Idag ska vi ta kontakt med Strömsholms djursjukhus dit en remiss skickats. Efter detta får vi veta vad som kan göras

   Radera
 2. Ohhhhh, nej, försvunna katter, det är inte katter, det är familjemedlemmar i allra högsta grad, är så förtvivlat förskräckligt, Jag hoppas verkligen han kommit hem vid det här dagset.......alltså, har man katt, så har man varit där och det är inte kul, maten smakar inte, vinet är plötsligt inte gott, det hänger ett stort moln, ett mörkt, över hela tiden....Kom hem Sigge!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag förstår på din beskrivning att du varit med om detta. Precis så där tomt och innehållslöst känns det.

  SvaraRadera
 4. Oj, har fina Sigge stuckit iväg på äventyr !! Får verkligen hoppas att han snart kommer tillbaka välbehållen och med spännande minnen från sin flykt. Vill inte ens tänka tanken att något skulle ha hänt !! Läser din kommentar till BP att han varit borta förr och kommit tilllbala vilket iallafall låter lite hoppfullt. Förstår din oro och håller mina tummar och tår för att han dyker upp snarast !!!!
  Nu blev jag lite tung i hjärtat så jag den fantastiskt goda middagen som D bjöd på igår faller lite i skymundan. Känns nästan oväsentligt att nämna att grillad halloumi och tillbehören på tallriken tillhör mina favoriter.
  Hoppas, hoppas Sigge dyker upp eller redan är hemma !! Tittar självklart in här snart igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. D och dottern Sara har med hjälp av en granne hittat Sigge skadad i bakkroppen. Alldeles nyss åkte de in till Djursjukhuset i Kumla med honom. Mera i kommande inlägg.

   Radera