Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 20 augusti 2015

Sigges rehab

Sigge har accepterat sin rehabhage.

Sigges rehab går bra och han blir allt piggare. Det enda som är svårt är när han tagit av sig gåselen och D ska sätta på honom den igen. Det är nog obehagligt för honom och smärtar kanske oxå så därför gör han rätt kraftigt motstånd så D får vara bestämd och utrustad med kraftiga handskar och en jacka som inte släpper igenom en kisses klor och tänder. Eftersom jag är "enarmad" så kan jag inte vara till mycken hjälp. Igår kom Sara förbi och hjälpte till med selen och då gick det som en dans, så nu har vi hittat lösningen på detta problem.
I söndags tog vi bort plåstret som han hade för smärtstillande och idag avslutar vi även den övriga medicineringen för smärtstillande. Sigge har nu varit 1 vecka i sin rehabhage och ska vara i den i 2 veckor till. Han har på ett bra sätt accepterat att vara  i hagen som vi placerat i D:s dressingroom där han får vara ostörd  större delen av dygnet. Det har säkert hjälpt till att D på nätterna sover på en madrass på golvet jämte hagen. Med matte nära så känner Sigge sig trygg. Allra helst som hans favoritsovplats i normala fall är i sängen bredvid mattes kudde.

8 kommentarer:

 1. Snacka om kärlek! Helt otroligt! Att ha sjuka husdjur är ju faktiskt precis samma sak som att ha sjuka barn hemma, eller hur!? Fantastiskt av D att sova på en madrass nära Sigge. Hon verkar inte ha problem med ryggen om man säger så.

  Men en sak skulle jag då aldrig tillåta - djur i min säng. Där går gränsen faktiskt. Tycker det är ohygieniskt. Det räcker med maken liksom;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte helt enkelt att hålla en katt från sängen. Katter bestämmer du bara inte över. Dessutom är det ju det där med kärleken. Skaffa katt så får du se. Ohygieniskt? Ja, i så fall är det väl det att över huvud taget ha husdjur eftersom du aldrig kan ha totalkoll på var de befinner sig och var de varit..
   Nelson däremot vet att han inte får vara i sängen så där är det inga problem.

   Radera
 2. Så mysigt! Inte att Sigge är dålig förstås, utan att han får sällskap på golvet nattetid! Jag menar vad gör man inte för sina älskade husdjur... När det gäller det där med djur i sängen tillhör jag de som haft såväl katter som hundar där, och även om det kan ställa till med vissa problem, typ platsbrist, så är det väldigt mysigt, det går inte att komma ifrån...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mysigt, det kan man inte komma ifrån.

   Radera
 3. Blir glad och riktigt rörd när jag läser om den enorma omtanke ni lägger ner på er fina katt för att han ska ha det så bra som möjligt efter det som hänt. Har kikat in i D:s fantastiska dressingroom och tycker det är helt otroligt att hon sover där intill Sigges hage. Vilken makalös kvinna du har !! Verkligen glädjande att Sigges rehabilitering sakta men säkert går framåt och om två veckor är han förhoppningsvis ute ur sin hage.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Du, hur skulle vi killar klara oss utan vår D och matte.

   Radera
 4. Sigge har verkligen omtanke runt omkring sig. Hoppas att han snart är bra och kommer ut ur hagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han blir piggare och piggar så det ska nog gå bra det här.

   Radera