Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 19 augusti 2015

Sommar, men...

Även om vi njuter av att sommaren äntligen återvänt så känns det märkligt att D bara badat i poolen en gång i år. Och då har ändå poolen varit i utsökt skick med rent, välklorerat vatten och temperaturen mellan 24 - 29.
Trädgårdslivet, om vi då bortser från det s k trädgårdsarbetet, har därför i allt väsentligt koncentrerats till växthusområdet.
Ett viktigt område för sommarens måltider.

och för annan samvaro.

Honungsrosen har börjat klättra i äppelträdet.

Poolbänken har i a f vackra blommor som sällskap.

Pooltäcket ligger på och ingen livlig aktivitet.


10 kommentarer:

 1. Nu har D ju i och för sig haft fullt upp den här sommaren - åsså Sigges olycka ovanpå allt. Men med dessa helt mänskliga vattentemperaturer är ju ändå frågan varför D inte badat fler gånger. Jag menar luftemperaturen är ju inte alls så varm som vattnets och på kvällarna är det ju inte mera än 13-14 grader, så det är kanske anledningen.

  SvaraRadera
 2. Ser så fint ut hos er! Är det inte poolväder nu!

  SvaraRadera
 3. Vi har det fint och dessutom badväder just nu så i helgen blir det poolbad för D. Men, innan dess lite projektarbete. Som det brukar vara m a o.

  SvaraRadera
 4. Härlig miljö med växthuset och odlingarna, förstår att ni njuter där!
  Ser så gott ut på alla bilder du visat med D:s fantastiska mat. Det är inte alla som har sitt favoritmatställe i trädgården !
  Ha det så gott !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lyckligt lottad som har min favvorestaurang runt hörnet trots att jag bor på vischan.

   Radera
 5. Vad fint ni har det !! Tror jag skrivit det tidigare men det känns liksom ändå som lite nytt varje gång jag kikar in här. Poolen tror jag inte att jag sett.
  Att D inte varit "flitig" i i poolen kan ju ha sina skäl då jag förstår att hon har haft fullt upp med så mycket annat men ett bad är iallafall något och temperaturen inte dålig alls. Själv skulle jag nog ägnat den mesta tiden åt att pyssla i den vackra blomstrande trädgården kring växthuset eller sitta på den vita poolbänken och filosofera.
  Ännu är inte sommaren slut och livet går vidare på Getingstorp där honungsrosen fortsätter att växa och frodas och nya projekt förmodligen står för dörren :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Även jag som ser allt varje dag tycker mig ofta se nåt helt nytt.
   D är ingen utpräglad poolmänniska utan vill helst vara igång och skapa i trädgården, men även skapandet mår ju bättre av skön värme.
   Jag åkte precis in från växthuset för att titta på fotboll i kväll (Celtic-Malmö FF) och tittade till på honungsrosen på vägen och kunde konstatera att den tagit sig nån dm ytterligare uppför äppelträdet. Det är mycket sommar kvar och livet går vidare på Getingstorp som du så sant konstaterar.

   Radera
  2. Å visst satte det där 3:2 målet fint, väldigt fint! Yessssssss:-))))))

   Radera
  3. Ja, det satt fint. Bra belöning för oss som satt kvar till slutet.

   Radera