Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 13 oktober 2015

Spänning i luften

Nu är hösten här och de mest spännande som händer är att varje dag se en annan färgnyans där ute. Löven gulnar  och faller till marken och det glesnar mellan träden så att jag t o m kan se en skymt av våra närmaste grannar. Så kom inte och säg att det inte händer nåt här ute på vischan.


Långt är borta kan jag nu skönja en av
de närmaste grannarna.

Björkarna skiftar till gult och löven faller.

Gräsmattorna minner fortfarande om sommaren, men 
 är definitivt klippt för sista gången i år.

6 kommentarer:

 1. Hahaha! Det händer mera på din vischa än vad det gör här - än så länge iaf.

  Svar: Tyckte att det var en bra match igår - i 45 minuter alltså. Hade unnat Guidetti ett mål faktiskt. Dessutom gillade jag Lewickis sätt att kämpa och spela - moget, klokt och få felpass.

  MEN att vara så totalt beroende av en enda spelare - Zlatan - är nästan skrämmande. 10 av 13 producerade mål i kvalet från hans fötter. Det håller liksom inte. Jag menar han är ju 34 år. Vad händer när han "går i pension".

  Så som Sverige har spelat under det här kvalet vet jag inte om laget har nå't i ett EM att göra. Hårt tänkt kanske, men...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kan jag förstås inte ägna mig åt kändisspotting, men det kan jag stå ut med.
   Det kan nog bli ett antal riktigt svåra år för svensk fotboll. Så blir det när man fegar med generationsväxlingen.
   Det blir förstås intressantare att följa EM om Sverige är med, men det är kanske skonsammast för oss alla att vi inte är med.

   Radera
 2. Att det händer både det ena och det andra hos er där ute på landsbyggden har vi fått många fina bildbevis på varav här du visar några till ;-) Allt är i rörelse, tiden står aldrig stilla och naturen växlar var än vi är.
  Hösten är visserligen inte alls lika påtaglig här och ibland kan jag sakna trädens alla vackra färger men det finns ju så mycket annat att njuta av. Som dagens klarblå himmel, 25 grader, sol och annat som gör livet lite lättare och behövs så väl när själen trasslar.
  Ha en riktigt skön kväll på Getingstorp !!

  SvaraRadera
 3. Klarblå himmel, 25 grader och sol skulle jag inte tacka nej till, men livet blir ju enklare om jag i stället njuter av det jag ändå har. Här är det nu den tid då kvällarna förgylls av en brasa i järnspisen, kaminen eller murspisen. Sånt bidrar till sköna kvällar här på Getingstorp.
  Ha de gott där nere i värmen!

  SvaraRadera
 4. Det är ju på vischan allt händer! Det är ju här man upplever naturen och livet pågår.
  För ett antal år sen när jag bodde i stan, var jag så inne i föreningsliv och diverse aktiviteter att jag ett år missade både videkissar och de första vitsipporna. Tyckte att jag blivit bestulen på ett par månader, ja en del av livet.
  Du har ju en fantastisk utsikt över hösten från ditt fönster!
  Här måste det nog bli en gräsklippning till, om inte annat för att jämna till något och hacka ner löven.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så att det är på landet det händer. När vi bodde i stan kunde jag bara följa trafiken på gatan utanför och alla avgaser och all smuts den förde med sig.Här är det däremot lugnt och stilla, bara nåt flygplan ibland på väg till eller från Örebro flygplats. Nästa gräsklippning för mig blir till den 17 maj. Ha de gott!

   Radera