Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 22 oktober 2015

Nyheter innebär extraarbete

”Uppgraderar du från Windows 7 eller Windows 8?
Då kommer du att älska Windows 10!” 
Fan trot.
Men, med tiden så kanske...
Det vimlar av s k  temadagar numera så det finns alltid anledning att fira. Idag är det INTERNATIONELLA CAPS-LOCK-DAGEN.  SYFTET MED DAGEN ÄR ATT VERKA FÖR ETT AVSKAFFANDE AV CAPSLOCK-TANGENTEN ELLER ATT FLYTTA DEN, DÅ DEN LÄTT AKTIVERAS AV MISSTAG VILKET LEDER TILL TEXT SKRIVEN ENBART MED VERSALER. Nej, jag firar inte.

Jag har ägnat förmiddagen åt nåt annat  med datoranknytning  och har laddat ner, installerat och uppgraderat Windows på min dator. Från Windows 7 till 10. Detta innebär förstås mycket extrajobb då jag nu måste lära mig en massa "nyheter". Varför måste även väl fungerande funktioner ändras?
Jag vet, jag kommer med tiden att lära mig allt (?) det nya, men det kommer att ta tid. En vara som jag dock har gott om det närmaste halvåret så jag ska inte ondgöra mig alltför mycket.
Lite av den här varan blir det nog oxå under inlärningsperioden.

4 kommentarer:

 1. CAPSLOCK tangenten kan man faktiskt deaktivera genom att gå in på REGEDIT. Men snacka om vilka temadagar det finns...

  Måste säga att du är modig, väldigt modig att uppgradera till Windows 10. Hade Windows 7 på jobbet och den versionen älskade jag, liksom föregångaren XP. Här hemma köpte jag ifjol en laptop med Windows 8. Oanvändbart! Åkte till närmaste PC butiken som fixade att utseendet blev ungefär som i Windows 7 med startknapp, tack! Sedan kom ju Microsoft alldeles själva på att åttan var oanvändbar och releasade 8.1.

  Å nu alltså Windows 10. Då jag har läst på några bloggar att den versionen inte klarar av att hantera bilder som bearbetas via Photoshop (problemlösning pågår mellan Microsoft och Adobe) har jag hittills låtit bli att uppgradera. Är alldeles för feg för det. Å alla dessa eländiga appar som jag inte vill ha gör mig bara förbannad. Även dessa tog killen i databutiken bort när han fixade "utseendet" av datorn förra gången.

  Men som du säger, du har ju sex månader på dig, men jag avundas dig inte... Önskar dig dock lycka till!

  PS. Du kan ju "dokumentera" arbetet på bloggen - med eller utan svordomar;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK ! Jag behöver säkert dina lyckönskningar. Särskilt modig behöver jag inte vara då jag ändå inte riktigt begriper vad det är jag gör. Ibland är det skönast att vara lyckligt ovetande. Att ge sig ut på nattunn is kan dock vara utvecklande.
   Eftersom jag är "enarmad" så klarar jag t ex inte de nyare mobiltelefonerna så apparnas värld är fjärran från min vardag.
   Jag får väl helt enkelt leva på hoppet att det går bra och att jag efterhand kan öka mina kunskaper.
   NU HÅLLER JAG I HATTEN OCH KÖR SÅ DET RYKER!
   PS Någon avrapport kommer säkert vad det lider. Vi får väl se om den är svavelosande eller inte.DS

   Radera

   Radera
 2. Jag uppdaterade från 7:an till 10:an för någon månad sedan och jag gillar den verkligen. Inte särskilt svår alls tycker jag! Vadå caps lock - dagen. Vad dom hittar på!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra och ger mig råg i ryggen. De överflödiga funktioner som jag inte vill ha kan jag ju bara låta bli att använda.
   Jag hittade en jättebra funktion som jag saknat sedan jag bytt webläsare, Nu kan jag återigen enkelt lägga genvägar på skrivbordet även om jag använder Google chrome eller Firefox. Det blir nog bra det här till slut.
   Jo, nog hittar dom på allt. I morgon är det bl. a. hackkorvens dag. Puh!

   Radera