Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 18 november 2015

Ett ljus i mörkret


 Zlatan och Sverige käkade  upp Danmark på
Parken i Köpenhamn igår

Igår kväll överraskade det svenska fotbollslandslaget på mig. Efter en heroisk insats mot Danmark så blev de klara för fotbolls-EM i Frankrike nästa år. Jag har redan gått igenom lagets insats i ett svar på en kommentar från min expertkollega BP och det kan du läsa i kommentarsfältet till det här inlägget.  En person är väl dock på sin plats att upprepa. ZLAAATAN!!!!!!!!!!!!!!

Jag tycker att Erik Hamrén uttryckte det bra efter matchen då han om laget sade att: "Vi har en världsstjärna i laget och resten av laget är beredda att ge allt/offra sig för att denna världsstjärna ska kunna prestera på topp". Det måste vara en rätt skön känsla att en dag som igår vara coach för ett sådant lag.

Nu suger vi på den här karamellen och så börjar vi uppsnacket inför EM ungefär när det är dags för mig att genomföra årets första gräsklippning, i mitten på maj.

Vilka Sverige kommer att möta i EM-slutspelet 2016-06-10 -- 07-10 avgörs vid lottningen i Paris den 12 december.
8 kommentarer:

 1. Danmark har inte övertygat i kvalserien och att slå våra sydliga grannar är väl inte det mest meriterande ett svenskt landslag har gjort, men ZLATAN står i en klass för sig och frisparken är grandios. Bollen såg ut att löpa på en redan uppsatt lina. Så läckert.
  Kanske, bara kanske har vi i Frankrike att göra nästa år! Många behöver klättra upp en eller två pinnar på stegen upp mot höjderna om det ska bli riktigt roligt till sommarens EM i Frankrike.

  SvaraRadera
 2. Vi får hoppas på Sveriges nya generation tillsammans med Zlatan när det är slutspelsdags.

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiskt !! Ja, då menar jag inte fotbollsmatchen utan den otroliga entusiasm och glädje denna för mig totalt ointressanta sport kan sprida. Nästan så jag funderar på att börja kika ;-) Nä, det kommer jag inte att göra för jag förstår inte annat än att bollen ska i mål och kan ingenting om de olika lagen, spelarna eller regler. Tycker helt enkelt inte att det är kul. Men sånt här behövs verkligen, något som engagerar och roar med tanke på att det finns så mycket elände runt om i världen.
  Zlatan kan inte ens den mest ointresserade missa, men har inte han varit med väldigt länge nu. Tycker han ser likadan ut år efter år och alltid på topp. Heja Zlatan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sporter som t ex fotboll påstås ju ha en förbrödrande inverkan och sånt behöver vi mycket av i dessa dagar.
   Zlatan är 34 år nu så han hänger väl med nåt år till. Ja, i vart fall över EM nästa år.

   Radera
 4. Hahaha! Visste väl att du skulle skriva ett inlägg om matchen:-)

  Håller med dig om din kommentar, speciellt vad gäller försvaret. Å det är ju bara att erkänna för alla spelare och ledare att Zlatan ÄR den enda stjärnan vi har i laget, och han levererar gång på gång på gång. Igår var nog hans bästa insats i det här kvalspelet. Ja, jag vet att han har gjort alla mål utom två i detta kval, men han kan ju se lite loj ut ibland. Igår hjälpte han ju till och med till i försvaret på ett suveränt sätt. Han bara VILLE till EM å då såg han till att han kom dit också. Fotboll är underbar.

  Å tack Steve att jag har "avancerat" till expertkollega:-) Det roliga är faktiskt att jag nästan aldrig lyssna på eftersnack just för att jag vill behålla min egen uppfatting tills jag skrivit mitt inlägg - ungefär. Igår lyssnade jag dock på Lustig och Zlatan. Sedan stängde jag av och missade som tur är Hamrén. Ja, han lär ju (tyvärr) få vara kvar...Å 1 000 tack för länkarna:-) I owe you one;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både för- och eftersnacket har tenderat bli oändligt och med det oxå ointressant.
   Som kollega så pushar jag så klart när tillfälle ges.
   Hamrén ja, nåt bra har han väl ändå gjort. Han och Zlatan verkar ju komma bra överens och det har väl kanske bidragit till att Zlatan fortfarande "brinner". Landslagscoach är nog ett av de otacksammare jobben att ha för förr eller senare så öppnas luckan.

   Radera
 5. Jo, jag har förstått att det var en bra match, sen får vi väl se hr bra det går i EM. Innan kvalspelet hade väl inte Sverige direkt imponerat - med eller utan Zlatan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som inbiten supporter så glömmer man så lätt

   Radera