Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 17 november 2015

"Skörda" i november

När höst och vinter kommer så uppskattar jag än mera allt vad vår trädgård bjuder. Bjuder kanske inte är rätt uttryckt. Det bör stå " allt som D odlat och skördat"

För att tala ekonomispråk så kan med rätta påstås att fröer och plantor är väl investerat "kapital" som med tillskott av engagemang, omsorg och kärlek ger maximal avkastning. Det här inlägget skulle lika gärna kunnat ha rubriken "en tribut till trädgården". Eller kanske ännu hellre "en tribut till D och trädgården". Du förstår vad jag menar, eller hur.
I "tomatlådan" i köket mognar de senast
skördade tomaterna. Egenodlade
färska tomater i november. De Du!

Mera egenodlat som sedan en tid lagras i
frys och jordkällare.

8 kommentarer:

 1. Förstår precis vad du menar!

  SvaraRadera
 2. Egenodlat är godast, så är det bara ! De där små söta smakrika kvisttomaterna äter jag som godis. Inte egenodlade, för vårt växthus blåste sönder, men lokalt närodlat iallafall ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är egenodlat allra bäst, men lokalt närodlat är inte heller så tokigt. Jag somnar nöjd i kväll då jag nyss sett Sverige kvalificera sig för fotbolls-EM i Frankrike nästa år. Nu ska jag lyssna på eftersnacket som säkert blir rätt omfattande.

   Radera
 3. Yeeeessssssssss! Äntligen nå't att vara glad över:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Säger bara ZLATAN och tio till ska till EURO 2016... i Paris - errrmmmhhhhhhh.

  Sverige gjorde trots Danmarks reduceringsmål i andra halvlek sin bästa match under det här kvalet. Hamréns förtjänst eller Zlatans... bara en tanke. Han ville till EURO 2016 och HAN såg till att det blev så. Vilken fantastisk vinnartyp. Love him!

  Granqvist var än en gång suverän, Lustig och Bengtsson liksaså. Forsberg är en energispruta och lilla Lewicki är arbetsmyra och kämpe.

  För en gångs skull - bäst när det verkligen gäller! Om laget bara skulle spela lika uppoffrande i Frankrike som det gjorde ikväll, skulle jag till och med tro att vi har där att göra...

  Minus ikväll då - Jo, Berg och Larsson. 16 fouls gjorde Sverige, 14 var väl Larssons då eller!!!????

  Ska blogga om matchen imorgon. Antar att du kommer att göra samma sak:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrens tid är inte förbi. Håller med dig i det mesta, men tycker oxå att Seb Larsson gjorde en bra insats, gav allt och smällde på ordentligt i alla lägen. Sedan har han ju egenheten att protestera mot alla avblåsningar han drar på sig. Men, so what en kväll som igår.

   Mittbacksparet Grankvist-Johansson imponerade och det är länge, länge sedan jag sade det om svenska mittbackar. Bengtsson började oroande darrigt, men spelade upp sig . Lustig, alltid stabil och säker numera.

   Forsberg och Lewicki, framtidens mittfältare medan däremot Källström börjat bli trög. Dock en pådrivare som alltid ger allt och dessutom en känslig petning i egna ribban där kvällen var nära att ta slut.

   Jag tycker t o m att Berg gjorde en habil insats. Och så har vi en världsstjärna. ZLAAAATAN!!!!!

   Det var väl allt? Nej just det, Isaksson oxå som i vanlig ordning gjorde vad han skulle och hade tur att stå rätt nån gång. Men, igår förtjänade Sverige lite tur. Det kan bli en extra rolig sommar 2016. En bra "värmare" så här i mörka november.

   Radera
 4. Jag förstår precis vad du pratar om - såväl trädgård som fotboll. Tyvärr så såg jag inte matchen, det var inte riktigt läge att försöka koppla upp datorn vid den tiden, men jag förstår att det var en bra match!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trogna besökare förstår så klart vad jag menar. Jag har redan sett Zlatans mål visas ett 10-tal gånger nu på morgonen. Jag står ut.

   Radera