Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 19 november 2015

Höstvardag

Igår var en så där alldeles vanlig höstvardag. Smågrått med blott en antydan till vad som kan kallas solsken. Vackert så.När löven fallit når solstrålarna en bit in
i skogen som jag ser från mitt fönster.

Några strimmor av höstsol smeker växthuset.

Birdie nam nam är ännu inte så välbesökt.

8 kommentarer:

 1. Jag har hört sådana där konstiga rykten den här morgonen, rykten som säger att det snöar i mina hemtrakter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bekräfta dessa rykten som reser jorden över. Det syns dock inte förrän i morgon på min blogg.

   Radera
 2. Va bra att du fångade gårdagens solglimtar. Gillar "den vidgade vyn" i bild 1 och solen som reflekteras i växthusets tak. Bra med sådan dokumentation för jag anar av din kommentar till Marina att du kommer att skriva om nå't vitt som också kallas för snö imorgon...

  Här regnar det än så länge. Å eftersom jag hatar snö och is så är jag rätt så nöjd med vattnet från ovan;-)

  Svar: 1 000 tack för din kommentar till "rapporten" om playoff matchen. Inte lätt att vara arbetsskadad som jag ju är, bara göra det bästa av situationen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en liknande inställning till snö ser jag.
   Att "göra det bästa av situationen" är en alltid gångbar inställning.

   Radera
 3. Vilka vackra och stämningsfulla bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kommer nog att bjudas mycket sånt under resten av året.

   Radera
 4. Björkarna har tappat alla sina löv i det naturligt återkommande förloppet mellan årstiderna och jag tycker det är riktigt vackert ! Blott en antydan till sol kan räcka väldigt långt en vanlig vardag på hösten innan mörkret faller.
  Växthuset ser ut som ett pepparkakshus byggt av is vilket ger en väldigt speciell effekt i mina ögon.
  Fåglarna kommer säkerligen snart och besöker den fina lilla matplatsen som D skapat men jag hoppas verkligen att snön håller sig borta ett tag till hos dig. Anar dock en antydan om att så inte är fallet...

  Min spontanta reaktion när jag läste din kommentar om min svarta bakgrund... hahaa, det kan ju misstolkas det här för den som inte vet vad det handlar om ;-)
  Nåja, min spontanta reaktion när jag läste din kommentar om min svarta bakgrund var att radera den omedelbart och återställa som det var tidigare. Vill för allt i världen inte att det ska se dystert ut, tvärtom, tanken var att bilderna och färgerna i dem ska framträda bättre. Låter det vara så ett tag till, tröttnade på det vita. Du har ju grönt vilket smälter in väldigt snyggt. Ska testa några nya varianter i helgen. Nu vet jag iallafall hur man gör vilket tog mig många timmar att lära, med hjälp av wordpress så kallade lyckoingenjörer :-)
  Är väldigt glad över att du trots allt fortfarande kikar in hos mig och skriver ett par rader. Känns liksom lite viktigare än svart, grönt eller vitt.  SvaraRadera
 5. Ja, nu händer det mycket utanför mitt fönster. Växthuset är en pärla även på vintern, speciellt när D installerat allt ljus där inne, men det dröjer nån vecka till.
  Vad gäller färgvalet på din blogg så skrev jag vad jag tyckte då jag var säker på att du skulle ta det på rätt sätt. Det slutliga valet gör du och oavsett vad det blir så återkommer jag.

  SvaraRadera