Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 13 november 2015

HundbesökSom jag nämnde i gårdagens inlägg så väntade vi besök av Basse ( basset de fauve bretagne ) och hans matte. Detta för att se hur de fungerade för Sigge med Basse på besök. Förra/första gången Basse var här så träffade han bara Nelson och det fungerade jättebra.
Basse blev trött och somnade på köksgolvet.

Detsamma gjorde Nelson i sin bädd.
Sigge gjorde som han brukar när det kommer någon obekant hund. Han intar en avvaktande attityd, studerar hunden länge och drar sig sedan undan till övervåningen där han har ett gömställe bakom TV:n. Där känner han sig oåtkomlig och trygg.
Där bakom TV:n har Sigge bra koll på omgivningen.
                                                                           
Sigge har vågat sig fram och sitter i trappan och
lyssnar på vad som försiggår där nere.
                                                        


6 kommentarer:

 1. Det är bäst att kolla vilka som behagar komma och rubba rutinerna. Försiktighet är en dygd var det någon som sa! Hoppas att Basse accepterades sedan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt avlöpte väl och Basse är välkommen åter.

   Radera
 2. Hahaha! Kan inte låta bli att asgarva här. Du förstår säkert varför;-) Basse = trött. Nelson = totalt uttråkad, som man blir trött av. Sigge = smart i dubbel bemärkelse: är social när HAN känner för det. Ligger BAKOM tvn, då programmen inte är någon höjdare direkt;-)

  PS. Skrattade gott när jag såg bilden du tagit med tv:n. Där syns ju faktiskt en liten svansbit till vänster. Härligt foto! DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är suverän som ser allt. Tänkte nämna svanstippen där under TV:n , men avstod och precis som jag trodde så såg du den. Ditt "ÖGA" för "det som inte syns" är fantastiskt.

   Radera

   Radera
 3. Tack för den och fler tidigare komplimanger som gör mig riktigt glad ska du veta.

  Å som uppladdning inför "ödesmatchen" i morgon tycker jag att du ska kolla det här:

  Kort version: https://www.facebook.com/KIT.Sverige/videos/1699052876996149/?pnref=story med svensk text

  Långversion: https://www.youtube.com/watch?v=rtvf0QBDWfM endast på spanska, men väl värd att titta på.

  En professionell kvinnlig fotbollsspelare i Madrid klädde ut sig till man i en korpmatch för att utmana fördomarna om tjejfotboll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den spanska länken, den skulle många damfotbollsbelackare behöva se. Jag tittade på den långa versionen först även fast jag inte kan spanska. Det var en kul uppladdning inför kvällens "ödesmatch". Jag har en bra känsla inför matchen. Det är väl den evige optimisten i mig.

   Radera