Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 14 november 2015

Superb fredagspasta

Igår bjöd D på Chili- och limestekta tigerräkor med tagliatelle. En underbar pastarätt.


Här  skapar D alla fantastiska måltider.

Vintertid används även vedspisen då och då för matlagning.

Tittar jag till vänster från min köksplats så
hamnar jag i hallen.

Detta vita vin från Nya Zeeland var en
fullträff till pastan.

En festlig pastarätt som jag rekommenderar.
I

10 kommentarer:

 1. Yummie, yummie för den pastarätten:-) Å vilket fantastiskt fint kök ni har! Ni har verkligen bevarat Getingstorp på ett suveränt sätt. Smakfullt med en varm och vacker touch! Gillas skarpt här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för dina vänliga ord! Vi har verkligen vinnlagt oss om att bevara det genuina Getingstorp.

   Radera
 2. Det låter som en väldigt god pastarätt! Igår blev vi bjudna på pasta med pumpa, det var också gott! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pasta kan ju varieras i oändlighet.

   Radera
 3. Som den utmärkta och optimistiska fotbollsexperten som du är fick du rätt. Vi vann med 2-1. F******n för baklängesmålet bara. Bortsett från den första kvarten i första halvlek och de sista 20 minuterna i andra halvlek gjorde Sverige sin bästa match på länge. Frågan är om 21 räcker. Är aningen tveksam där.

  Tyckte att Olsson och Lustig gjorde en suverän insats samt Duraz faktiskt (upprinningen till 1-0 var ju briljant!) liksom lilla Lewicki och framförallt Forsberg. Egentligen gjorde alla en bra insats under perioden jag nämnde. Undantag Berg. Hamrén, ge Guidetti chansen från start någon gång kan jag tycka. Hoppas laget håller på tisdag, för kondisen verkar ju de svenska spelarna ha aningen problem med. Varför?????

  Å en sak till: Tycker att Kasper Schmeichel var riktigt bra. Han är ju "bara" 1,85 m lång. Så himla kul att han klev i pappa Peter Schmeichels fotspår. Läser just nu Svennis "Min historia" och han tyckte om den "korte" Kasper från början och jobbade med honom i två klubbar. Köp boken förresten. Inget litterärt mästerverk direkt men bra och inressant är den - boken alltså.

  SvaraRadera
 4. Ännu en gång kan jag konstatera att vi sett samma match då jag instämmer i din analys. Jag tycker att Lustig och Forsberg var bäst. Ja, Zlatan inte att förglömma. Surt med reduceringen, men efter 65 minuter gick det som med din fotboll nr. 2 . "Luften" gick ur.

  Jag tycker att Berg fått sina chanser nu så han bör inte starta på tisdag. Varför inte testa Kujović Det är ju en riktig målgörare vi behöver.

  Jag har några andra bokköp att avverka innan Svennis histioria kan bli aktuell.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Vet du vad - du och jag borde bli expertkommentatorer, det vore väl nå't:-) Vi skulle komplettera varandra perfekt :-))))

   PS. Å ja, luften gick ur min fotboll nummer 2 som jag är väldigt tacksam för i MITT fall om man säger så då;-)'

   Kram Steve!

   Du är toppen att "diskutera" fotboll med! Min engelska make gillar ju bara cricket som det inte visas så mycket av här i Sverige. Men han gapskrattar varje gång jag jublar (högljutt såklart, eller när jag svär över t ex Bergs missade målchanser ikväll. Å jag KAN svära, jag lovar;-)

   Radera
  2. Ja, våra matchanalyser skulle nog bli legendariska. Det är för väl att bloggen finns så att jag kan ge uttryck för något av mitt tyckande. Visst är det kul att "diskutera" fotboll på detta sätt. Cricket ja, där är jag totalnovis. Jag har slutat svära och nöjer mig numera med att sucka tungt åt misstagen. Jag har under senare år lärt mig att hushålla med min energi.

   Radera
 5. Inser att jag dök in för sent för att tillföra något på fotbollsfronten - kan bara nicka instämmande! För övrigt såg det ut att ha varit en mycket god middag som i vanlig ordnings erövrades på Getingstorp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ser vi fram emot tisdag då det hela ska avgöras.Jag oroas av att Sverige tog slut efter 65 minuter, men gläds åt spelet innan dess. så kanske, kanske....

   Radera