Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 16 november 2015

Höstsöndag

Igår var en av alla fantastiska dagar vi haft denna höst. Den svaga höstsolen gjorde sitt bästa för att tränga igenom och den lyckade rätt bra. Så bra att D  kunde hänga tvätt på tork ute.

Den vackra dagen till trots så fanns ändå tankarna i Paris. Kvällen igår avslutade vi med att på SVT 2 se Dokument utifrån med en mycket intressant och sevärd dokumentär, "Tre dagar som skakade Paris",  som beskrev terrordådet   mot satirtidningen Charlie Hebdo den 7 januari i år. 

Dokumentären sänds igen i morgon kväll kl. 22.55 i Kunskapskanalen. Du kan oxå se den på SVT Play november månad ut.
Tvätt på tork ute den 15 november tillhör inte 
vanligheterna.

De avlövade träden fick igår bada i sol.

Oj, så långt jag ser nu när löven fallit.Vegetarisk söndagmiddag. Rödbetsbiffar
gillas inte av alla, men tveklöst av mig.
8 kommentarer:

 1. Det är ju otroligt vilken höst vi har haft! Tvätt på tork ute 15 november låter ju som en saga!
  Här är en till som gillar rödbetsbiffar! Det ser gott ut och är gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är smått sagolikt.
   Rödbetsbiffar, gott och nyttigt.

   Radera
 2. Var inne på att titta på programmet, men eftersom vi inte hade fint väder under helgen stod tv:n på nonstop och igår kväll var vi aningen trötta på allt vad Paris hette. Å det konstiga är att vi har BBC World News som betalkanal, men inte CNN och Al Jazeera. Men efter terrordåden i fredags poppade dessa två nyhetskanaler helt plötsligt upp i rutan... Det var oerhört intressant att kolla hur olika kanalerna rapporterar och vad de fokuserar på. Usch, det blev en lång utläggning varför jag inte kollade programmet...

  Sedan vill jag gärna gratulera dig till det fina vädret som vi som sagt inte hade. Även idag är det grått och kallt. Den andra bilden som du tagit "från höjden" är underbar med den karakteristiska "höstljussättningen".

  Å du Steve - medge att du tänkte på mig när du skrev texten till måltidsbilden;-)

  PS. Förstod att du var en baddare på engelska. Då har vi ytterligare nå't gemensamt - förutom fotbollsintresse då;-) DS.

  SvaraRadera
 3. Du har ju fortfarande chansen att se dokumentären. Visst är det intressant att sy nyhetskanaler från olika lände och hur olika de rapporterar.
  Nu kommer hösten på riktigt för idag är det ljuset på hela dagen här inne.
  Helt rätt, det var dig jag tänkte på med texten till måltidsbilden.
  Jo, jag behärskar engelska rätt bra.

  SvaraRadera
 4. Ja hösten är inte sig lik, mest november egentligen. Klagar inte, tvärtom!

  SvaraRadera
 5. Ljuvligt att kunna hänga ut tvätten på tork i November även där du är ! Det blir ett väldigt vackert ljus ute nu när solen går ner vilket du fångade riktigt bra på bild två. Rödbetsbiffar låter supergott och för min del skulle jag gärna äta vegetarsikt flera gånger i veckan. Lite knepigt bara att få kocken här hemma på samma linje ;-)
  Vi kikar ofta på SVT Play så dokumentären du nämner kommer jag nog inte missa. Men ikväll, tisdag, blir det Veckans Brott. Tycker Leif G.W. Persson är otroligt kunnig med en personlig karaktär som jag gillar. Sen brukar ju innehållet vara intressant också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland händer det osannolika även här när höstsolen visar sig från sin bästa sida.
   Du får jobba på kocken. Jag hade heller aldrig tänkt i vegetariska termer förrän efter min stroke då jag insåg att jag inte skulle kunna fortsätta att träna och röra mig som förr och därför behövde tänka mera på kosten. Nu kan jag inte tänka mig annan kosthållning.. Min kock som hjälpt och stöttat mig i alla lägen har förstås varit avgörande för att det gått så bra.
   G.W. Persson är en personlighet och dessutom kunnig vilket gör honom intressant att lyssna till.

   Radera