Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 18 december 2015

Att skriva, eller inte skriva..............

En riktigt grå och bister dag. Bra då att inte vara nödgad att gå ut. Jag kan sitta här inne och sälla mig till skaran som har vädret som nödlösning att skriva om när bloggideerna sinat. 
Det blev  ett inte alltför upplyftande inlägg idag. Kanske det vore bättre att inget skriva om jag inte har annat än vädret som bloggfoder*. Men, nu är ju bloggen en inte oviktig del av min vardag så du får nog stå ut med nåt väderinspirerat inlägg då och då.
Adventsstakarna i växthuset gör varje dag sitt bästa för att
skapa julstämning. Förgäves idag.

Våra skogsgrannar håller sig undan i skogens inre. Inte
ens Getingstorp ser inbjudande ut idag.

Allra helst som  Birdie nam nam har gått över styr.

Benämningen bloggfoder har jag lånat av BP.


10 kommentarer:

 1. Absolut ÄLSKAR att du använder ordet "bloggfoder" som jag faktiskt uppfunnit - tror och hoppas jag iaf:-) Å den länken är jag faktiskt (nästan) värd - tusen tack för den du:-)

  Å japp, det var en grå och trist dag här med. Men 9,7 grader och inte en endaste regndroppe gjorde att jag inte klagar. Åt andra sidan gjorde vi en massa saker idag (ska skriva inlägg om det senare), vilket ju är lätt för oss, men betydligt svårare för dig...

  Ska snart skicka mina hjärnceller på jympa och komma med förslag till inlägg som du kan ägna dig åt när det är trist och tråkigt. Trodde faktiskt att du skulle skriva om José Mourinho idag... Men fotbollsinlägg går tyvärr inte hem hos våra bloggläsare. Åtminstone inte hos mina, vilket jag iofs struntar i;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. José Mourinho , ska bli intressant att se var han hamnar härnäst. Jag tror jag vet var han skulle kunna göra nytta, men det är nog inte möjligt. Eller...........
   Är man fotbollsintresserad finns alltid bloggfoder.

   Radera
  2. Alltså när Mourinho fått sparken så var det första jag sa till den totalt fotbollsintresserade maken:

   Det blir ett byte rakt av liksom. Mourinho tar över Bayern München och Guardiola tar sig an Chelsea."

   Nu visste han inte vem Guardiola var, men ändå;-)

   Guus Hiddink tror jag är en (dålig) övergångslösning (om det blir han, för Svennis tror jag inte riktigt på...) tills Guardiola har avslutat säsongen i München.

   Tror att Guardiola skulle gå hem i Chelsea, men Mourinho i Bayern - nja, där är jag inte helt så säker med tanke på vem styr och ställer i klubben...

   Vad tror du?

   Radera
  3. Ja du, här finns mycket att fundera över. Det blir nog snart ett helt blogginlägg om fotbollscoacher. Fotboll har mera och mera blivit hjärnornas kamp och det är väl inte för inte som fotboll oxå benämns "den gröna mattans schack". Idag är coacherna minst lika viktiga som spelarna. Men, det kanske dom var redan på Putte Kocks tid? Det är nog så att media bestämmer mycket av var fokus ska läggas.
   Jag återkommer i ärendet.

   Radera
 2. Svårt att undvika att inte skriva om vädersituationen som verkligen känns upp och ner. Så grått att jag inte ens fotat dagtid för det blir så tråkiga bilder.
  Beundrar ert växthus och funderar just på om dörrarna är original. Vackert med stakar. Har en gran i mitt så länge.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligheten är ju grå ibland även om vi helst vill att den ska vara ljusblå.

   Dörrarna till växthuset är original och satt en gång i boningshuset vilket även fönstren som vi byggt växthuset av har gjort. Det innebär att växthuset ligger oss extra varmt om hjärtat.
   Boningshuset , fastigheten Getingstorp, har vi börjat att forska om för att få veta mera om hur länge Getingstorp funnits, vilka som bott här etc. Se torsdagens inlägg, http://stevereflekterar.blogspot.se/2015/12/en-dag-pa-landet.html.

   Radera
 3. Roligt att ha olika sorters inlägg kvar, som man kan gå tillbaka till för att se hur det var för ett år sedan :)

  SvaraRadera
 4. Det är en konst att skriva om vardagliga saker tycker jag. Väldigt fint växthus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, visst är det en konst, allra helst som jag vill att ni läsare oxå ska finna nåt intressant i det jag skriver.
   Växthuset är vi stolta över. Det har vi byggt av fönster som ursprungligen satt i boningshuset. Varje gång jag tittar ut så längtar jag till sommaren och alla våra härliga växthusmåltider.

   Radera