Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 23 december 2015

Dan före dan

När jag tittar ut denna morgon är det inget som minner om vilken dag det är. Jag får gå tillbaka till november i fotolagret för att hitta nåt som påminner om vinter och jul.


Den 29 november var vintern på besök på Getingstorp,
men så hände nåt och vi ser ut att få vänta 

på återbesöket.

Så här ser det ut idag, även om bilden är från igår.
När julstämningen inte står att finna utomhus så är det för väl att den kan skapas inomhus tycker jag. Jag är rätt så traditionsbunden av mig så jag vill att det ska synas att det är jul.
Julgranen står svalt i glasverandan och
fäller inte ett barr.

Nelson är lite putt nu när hans favvoplats är upptagen.

Juligt även vid min datorplats.
Det finns nåt i varje rum som minner
om julen.

Några julstjärnor är ett givet inslag.

Den här tomteparaden tillhör de riktiga trotjänarna.


Denna trio får husera inne i Bergslagskaminen.
                          

14 kommentarer:

 1. Vilken härlig julstämning ni har inne i huset! Vi har inget julpynt, men vi har fått en liten julblomma och har köpt lite julmat. Önskar God Jul!

  SvaraRadera
 2. Vi gillar som sagt att pynta till jul, men vi tar inte till amerikanska excesser där man ska överträffa grannen. När jag bodde i Uppsala hade jag grannar som bott i USA och dom klädde in hela sitt hus liksom trädgårdens alla träd i ljusslingor till jul. Mera osmakligt än vackert tyckte jag, men imponerande mycket jobb lade dom ner. Var och en måste ju kunna fira jul som den vill. Jag kan tro att ni har det riktigt julmysigt i båten utan pyntande. En riktigt GOD JUL önskar jag er!
  PS Hoppas att du förskonas från migrän under helgerna.

  SvaraRadera
 3. Jag önskar er en fantastiskt GOD JUL i ert paradis! Så mycket julkänsla ni har i huset! Man kan ju undra vilken årstid som är i Sverige nu!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vårt hus är tacksamt att pynta till jul då julkänslan bara väller fram.
   Årstid ja. Vi kan inte som er gå i badkläder, men märkligt känns det. Som en aprildag idag, med intensiv fågelsång, sol och +7°C.
   GOD JUL!

   Radera
 4. Utan tvekan en helt fantastiskt skön och behaglig julstämning hemma hos dig på Getingstorp !!
  Tittar jag ut genom våra fönster här på ön kan jag nästan tro att vi är mitt i sommaren. Himlen är blå och solen den bara fortsätter att skina men är inte lika varm nu i december. Tror vi har runt 18 grader idag. Ska strax ge mig ut och känna efter ;-)
  Vi har inte så mycket julpynt men iallafall en julgran, små tomtegubbar lite här och där och tända ljus när mörkret faller. Strax lägger jag några julklappar under granen förstås ;-) Den traditionella julskinkan är lite svår att få tag i här men vi försöker laga till lite smått och gott som hör julen till.

  Passar på att önska dig och D en Riktigt God Jul från Malta med skön avkoppling, god mat och en trivsam samvaro i harmoni :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som alltid, man får göra det bästa utifrån förutsättningarna. Inte helt fel att gå ut och känna på 18 grader så här dan före dan.
   Jag önskar dig och maken en riktigt GOD JUL!

   Radera
 5. Så fint ni har gjort! Precis som Freedomtravell har vi heller inte pyntat, men julskinkan ligger i alla fall i ugnen just nu;-)

  Å en grön jul med strålande solsken, som vi nu har haft hela veckan gillar jag skarpt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Här är oxå julskinkan i ugnen och jag ser fram emot kvällen provsmakning.
   Jag har heller inget emot det julväder som bjuds.

   Radera
  2. VA!!!! Trodde ni var vegetarianer. Eller det kanske finns vegetariska julskinkor... Ni kanske avviker från kosten bara för julskinkans skull eller????!!!!

   Radera
  3. Så uppmärksam du är. Julskinka måste vi förstås ha till våra gäster. Men jag kan avslöja att jag under året gör ett avsteg från min vegetariska mathållning och det är på Julafton. Då äter jag julskinka, men bara skinkan, förutsatt att den är lagad av D förstås. Jag brukar oxå provsmaka den kvällen före vilket skett även i kväll. Den var himmelskt god, med riktigt stark senap så klart.
   Hur smakade er skinka?

   Radera
 6. Visst saknar man snö men som du säger man fixar ju till julkänslan inne. Vad fint att ha något i alla rum så man hela tiden blir påmind om att det är jul. Länge sedan jag tittade in här men jag har varit lite bloggtrött och känt att jag snar har visat allt eftersom jag bloggat sedan 2008. Så jag började på instagram och hittade tillbaka till lusten, så snart det blir nytt år igen så skall jag liksom börja om igen på bloggen.
  Önskar dig och din fru en riktigt GOD JUL
  Annika

  SvaraRadera
 7. Tack! En GOD JUL till er oxå!
  Visst är det väl så att man upprepar sig ibland när man bloggat några år, men det får ni läsare stå ut med att jag gör. För mig känns det helt ok att det blir repriser ibland. Jag älskar ju mitt Getingstorp.

  SvaraRadera
 8. Önskar er en riktigt god jul!

  SvaraRadera
 9. Tack, detsamma önskar jag er!

  SvaraRadera