Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 30 december 2015

Former, figurer och förströelse

Vårt gamla äppelträd har jag utanför fönstret vid min datorplats. Nu när snön kommit är det extra fascinerande att sitta och titta på alla former och figurer som döljer sig i det snöklädda grenverket. Ju livligare fantasi, desto mera ser du. 

Som du förstår så har jag rätt modesta krav på förströelse här ute på vischan. Det blir gärna så när jag är min egen största begränsning. Jag kan ju inte bestämma mig för att göra vad som helst eller för den delen vad jag helst skulle vilja göra. Medveten om det så har jag lärt mig att fånga ögonblicket . Carpe punctum. 

Därför kan min blogg stundom oxå te sig begränsad. Men du, jag lovar att inte blogga om alla grenverk här på Getingstorp.

Förutom att studera det gamla äppelträdet så är jag just nu i färd med att avsluta boken "Käre ledare" som jag berört i tidigare inlägg. Eftersom jag hade föresatt mig att avsluta den innan årsskiftet så kommer ett avslutande inlägg om boken i morgon.
Mycket spännande döljer sig i det grenverket.


Och annorstädes.På stammen till höger om klykan
sitter en av våra två........


.hackspettar och smaskar på skinksvålen. 

Ser du vad jag ser?
16 kommentarer:

 1. Det är en gåva att kunna leva i nuet, ha levande fantasi och blick för de små händelserna i vardagen. Inte alla förunnat att kunna njuta av dessa även om man tränar sig. Att följa årstider och livet i ett träd är väl inte det sämsta. Kan tänka mig mycket tråkigare underhållning. Under några år gick vi så långt att vi till och med satte en liten kamera i en av holkarna och kopplade till en dator i köket. På det viset kunde vi följa hur småfåglarna övernattade på vintern, byggde bo, lade ägg, ruvade, kläckte, matade, bar ut bajs och till sist de flygfärdiga ungarna som en morgon plötsligt var borta, trots att vi spionerade så ofta vi kunde.
  Känner att jag nästan sugs in i den sista bilden. Den skulle nog kunna användas vid hypnos:-)
  Tack för länken och alla trevliga inlägg under året.
  Gott nytt
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att följa livet i en fågelholk.
   Sista bilden vid hypnos? Ja, varför inte.
   Hoppas att linspastejen smakar.
   Gott nytt till dig oxå!

   Radera
 2. Grenverk är inte att förringa! Det ska bli väldigt spännande att höra vad du tyckte om boken, det kan ju vara en potentiell "ska.läsa-bok". Ha ett riktigt bra nyårsfirande och ett Gott Nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det allra enklaste i naturen har mycket att erbjuda.
   Ja, i morgon får du veta vad jag tyckte om boken. Kan förhoppningsvis vara till gagn om du bestämmer dig för att läsa den.
   Tack! Ett bra nyårsfirande och ett Gott Nytt År önskar jag oxå dig!

   Radera
 3. Otroligt vackert! Jag blir nästan lyrisk! Tänk så fantasin kan sättas igång av ett vackert mönster! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om man bara tillåter sig öppna sinnena så finns mycket att hämta "där ute".

   Radera
 4. Det är roligt att du också lagt märke till vilka former och formationer snön bildar just i år faktiskt. Har aldrig sett eller lagt märke till det förut. Snön har liksom lagt sig som tussar lite överallt och oregelbundet på grenarna.

  Sista bilden är ett ormbo och längst upp har vi konturerna av en ros.

  SvaraRadera
  Svar
  1. T o m snön är förändrad så här i klimatförändringens tider
   Ormbo och ros. Ja, alla ser vi nåt.

   Radera
 5. Den som har förmågan att leva i nuet har mycket att glädjas åt och det behöver inte vara stora händelser utan just de små guldkornen i vardagen, ögonblick, positiva tankar och allt det man ser omkring sig som finns just här och nu. Äppelträdet med sitt grenverk tyngt av den vita snön är otroligt vackert ! Förstorar den sista bilden och försöker se vad du kanske ser och det känns nästan lite som BP`s pågående GW ;-) Hos dig ser jag ett litet av naturen skapat konstverk !

  Önskar dig, D och era fyrbenta familjemedlemmar ett Riktigt Gott Nytt ÅR från Malta :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det är härligt att dagligen omges av små och stora konstverk som är skapade av naturens krafter.
   Ett riktigt Gott Nytt År till er på Malta från oss på Getingstorp!

   Radera

   Radera
 6. Fantastiskt vackert med snö på träden och det finns mycket att uppleva om man har förmågan att vara närvarandet i nuet och se allt som egentligen finns där framför våra ögon.
  Härligt att ha ett så vackert träd utanför ditt fönster !
  Ha det så gott !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har det gott här i mitt hörn av världen.
   Ha de gott!

   Radera
 7. Svar: Hahaha! Steve - "Guess What" är en riktig rolig hjärnjympa som är menad att egga din fantasi, vilket den ju bevisligen gjorde. Lite skoj bara, som inte kostar nå't. Ett gott skratt, lite bloggfoder - ja, du förstår vad jag menar, eller hur!!? Å jag är väldig glad att du var med och ännu mera impad att du gissade rätt:-) Det finns hopp för dig;-)

  Även om jag lägger upp ett inlägg på bloggen imorgon, så vill jag ändå önska dig och din fina D redan nu ett riktigt gott slut och ett lika bra nytt. Önskar er att 2016 blir precis som ni vill ha det, japp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid denna tid i livet så är det nog extra bra med hjärnjympa och då känns det ok att dessutom jympa på ett skojigt sätt. Att då få känna att det ff finns hopp är extra bonus.

   Tack för hälsning. Jag önskar dig och din Mästerkock ett gott slut på 2015 med förhoppning om att ni har ett lysande 2016 framför er!

   Radera
 8. Vackra bilder. Jag har försökt kommentera hos dig men det har varit svårt. Men nu tror jag det fungerar återigen. Gott slut och Gott Nytt År.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Inte sällan dyker det upp svårigheter i vårt bloggande.
   Gott slut och Gott Nytt År till dig oxå!

   Radera