Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 6 december 2015

God vän på besök

Det är inte ofta jag kan fånga D 
sittande i köket.

Igår hade vi vår gode vän J på besök. Han och D var arbetskamrater för många år sedan. Numera håller vi kontakten genom att J och jag spelar V75 tillsammans. Någon gång per år så träffas vi, tittar på travet, äter en god måltid och har en trevlig kväll tillsammans. D hade gjort smörrebröd som smakade utsökt. Kvällen avslutade vi i Sinnesrorummet innan en god natts sömn väntade. Som alltid är jag först uppe på morgonen och när jag skriver detta så hör jag stormen Helga utanför "mitt" fönster. Hon trivs visst här på Getingstorp.
Dukat till middag. Denna gång har varje smörrebröd
fått en egen tallrik.


Snapsbacken på plats.


Var är mina smörrebröd undrar Nelson.


Tillhörande dryck.


Smörrebröd 1.


Smörrebröd 2.
Smörrebröd 3.
Efter middagen blev det en kväll i Sinnesrorummet


Där ute i mörkret bråkar stormen Helga.

8 kommentarer:

 1. Smörrebröd låter gott. Dessutom snyggt serverat! Själva blev vi spontant bortbjudna igår kväll på middag, trevligt!

  SvaraRadera
 2. Hur en måltid serveras är en viktig del av lockelsen till bords. Kul med spontana överraskningar. Det tyckte oxå jag förut. Nu gillar jag inte alls spontana överraskningar. Jag vill ha allt välplanerat och genomtänkt, vilket till stor del beror på att jag behöver hjälp till det mesta numera. Det funkar inte längre att bara "hoppa i skorna" och ge sig iväg.

  SvaraRadera
 3. Du bor på en förstklassig restaurang säger jag bara. Å precis som Freedomtravel påpekar ska mat vara en fröjd för ögat också. Å det har D verkligen lyckats med här. Då D verkar vara en utmärkt kock utgår jag ifrån att smörrebröden smakade lika gott som de ser ut.

  Vad gäller Helga så har vi fått en lill-Helga här i Täby. Å hon verkar också trivas här verkar det som...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger bara D. Hon är bäst.

   Nu har Helga somnat igen.

   Radera
 4. Ett sinnesrorum skulle man ha, kanske växthuset kan bli ett sådant så småningom. Tur att man är mätt för de där smörrebröden ser verkligen frestande ut, särskilt nummer tre. Men en litet kik i kylen efter ostskiva kan nog inte skada, sover man nog extra gott på.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så klart olika typer av sinnesrorum och ditt nya växthus kan definitivt bli ett sådant. Smörrebröden, så väl 1:an, 2:an som 3:an smakade utsökt. 3:an ger det elegantaste intrycket.

   Radera
 5. Fantastiskt! Nu tycker jag nog att Helga har gjort sitt och kan fortsätta sova.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu verkar Helga ha gjort sitt på Getingstorp för nu är här lugnt och stilla.

   Radera