Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 5 december 2015

Helga och Martin

Här tillbringar jag mycket tid.
Stormen Helga verkar trivas på Getingstorp. Hon har blivit kvar här sedan igår och har vaknat något vred idag. Därför vågar jag först inte öppna fönstret för att ta en stormbild till bloggen, så jag börjar med en bild av min datorplats. Efter en stund så har mitt mod tilltagit och jag öppnar fönstret och får mig en rejäl kyss av Helga, en kyss som känns i hela kroppen. Men, en bild blir det. Rättare sagt fyra bilder, men bara en blev användbar.
Det här ser jag varje dag, likadant, men ändå ser jag 
alltid något nytt. Underbart.
Igår tittade vi på Idol och såg Martin vinna. En skön, oförställd kille med en makalös röst som på måndag som vanligt sätter sig i lastbilen för att  köra sopsvängen hemma i Lindesberg. Det är så befriande att se en helt vanlig kille, totalt opåverkad av nöjesbranschen och dess krav på styling och perfektionism, vinna en tävling som Idol.10 kommentarer:

 1. Ser riktigt trivsamt ut där innanför det stängda fönstret. Förhoppningsvis har Helga som for runt utanför dragit bort utan att ha skapat oreda på Getingstorp. Tänker på växthuset, fruktträden, Birdie nam nam och annat stort och smått som kanske kan vara lite skört när vädrets makter tar i lite för mycket.

  Idol kan vi inte se här på ön, eller rättare sagt Tv4, men det låter som rätt kille vann. Om jag förstår det hela rätt är det just vanliga, ännu ej upptäckta unga människor som ställer upp i tävlingen varav vissa blir uppmärksammade och börjar sin karriär inom musiken via Idol. Det är väl bara att hoppas att den här vanlige killen fortsätter att vara "vanliga" även som kändis :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mesta står stadigt här på Getingstorp, förutom Birdie nam nam som D gång på gång får lyfta på plats efter vindarnas härjningar.
   Idolvinnaren Martin tror / hoppas jag inte kommer att förändras. Förutom den enorma rösten så är just "vanligheten" han största tillgång.

   Radera
 2. Vilken fin arbetsplats du har! Nu vet jag var du producerar dina fina blogginlägg. Bilden du tog från torpet ser ju som tur är väldigt oförstörd ut, ja jag menar torpet alltså! Underbart att se att ni inte drabbades så hårt ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en fin "arbetsplats" och nu vet du var du har mig.
   Helga fortsatte sin resa för en stund sedan så nu är här lugnt och stilla.

   Radera
 3. Jamen, vad har Helga gjort? Hon har kommit tillbaka hit på västkusten och det med oförminskad styrka, du milde, det stormade igår, men det stormar massor mer idag, den saken är säker och lågtrycket trycker oss alla här ner till golvet.....Det är nog så att hon hovrar fram och tillbaka mellan Getingstorp och Snäckskalsdalen idag, då!
  Vilken fin plats du har din datorhörna på!
  Jag var tvungen att titta på Martin på youtube, precis just nu, för jag har inte alls följt Idol, och vilken härlig kille, vilka ögon, och vanlig och främst, vilken otroligt fin röst! Honom önskar vi allt gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan nog tänka mig att stormarna far än värre fram med er. "Hovra fram mellan Snäckskaldalen och Getingstorp" tycker jag låter som en härlig resrutt.
   Jag älskar min datorhörna.
   Martin, en riktigt härlig kille, med en gudabenådad röst dessutom.

   Radera
 4. Stormen gungade oss ganska rejält igår eftermiddag, men några grannar (som ligger utanför oss) hade det värre tror jag. De boende på den yttersta flytande villan (i vindens riktning) tog in på hotell. Vi surrade bara fast grillen lite extra hårt och satte oss och tittade på Idol. Vi har inte sett programmet tidigare i år, men jag har sett en del FB-klipp på fantastiska Amanda och fantastiska Simon. Hur Martin kunde vinna var ett totalt mysterium för mig, men smaken är ju som bekant delad, och det är ju ok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det gungar rätt rejält hos er när stormarna drar förbi..
   Ja, smaken är som baken. Martin är ju ingen entertainer/scenartist förstås, där är ju de båda andra överlägsna. Fram för allt Amanda är en fullfjädrad artist och Simon har blivit bättre och bättre. Martin går hem i stugorna, men kanske inte i husbåtarna.
   Trevlig helg!

   Radera
 5. Ett sånt mysigt hörn du har! Skönt att ni inte blivit sådär väldans hårt drabbades av de härjande stormarna och vi får hoppas att det lugnar ner sig snart.

  SvaraRadera
 6. Jag tror ta mig tusan att Helga bosatt sig här i mitt lilla hörn av världen för jag hör hur det fortfarande susar där ute i mörkret

  SvaraRadera