Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 4 december 2015

Obegripligt = oförklarligt?

Så här känner jag mig just nu.

Lika lite som jag förstod molnformationerna i gårdagens inlägg, lika lite förstår jag att det plötsligt försvinner en massa på min blogg. Tex Min blogglista, Bloggarkiv, Besökare, Etiketter etc.  Allt ligger kvar i min layout, men det visas inte när jag öppnar bloggen. Det enda som visades var  Sidor. Jag skriver visades eftersom allt kom tillbaka lika plötsligt som det försvann. Men, nu har det försvunnit igen.

Om du tycker att min blogg ser ovanligt "naken" ut idag så beror det alltså inte på att jag håller på att nedmontera den.  Nej, det beror på att det har hänt igen, det där för mig obegripliga. Att sortera in detta under oförklarligt är kanske att gå för långt, men det som för mig är obegripligt betecknar jag som oförklarligt. Inget konstigt med det, eller hur? Eller....

Nu finns det förstås många där ute i bloggvärlden som kan förklara det för mig obegripliga. Är du en av dessa så förklara gärna för mig. Tänk bara på att jag oxå ska förstå din förklaring och gör den därför inte alltför tekniskt avancerad. 

Har inte heller du nån förklaring så kanske samma sak hänt dig nån gång, vilket kan vara en tröst för mig att veta. Jag har nämligen börjat undra vilka dolda krafter jag besitter som har denna destruktiva  inverkan på allehanda tekniska apparater. Allehanda kanske är att ta i då det avser dator och TV. Och min mobiltelefon som oxå fått fnatt några gånger på sistone.

Jag har naturligtvis dryftat dessa obegripligheter med D som bedyrar att dylikt aldrig händer henne när hon använder "min" dator eller TV:n. Det händer alltså bara mig.

Om nu det obegripliga ska hända mig så varför då inte något i motsatt riktning. Något obegripligt positivt. Som t ex att jag sätter V75:an i morgon.

Nu kan jag ju inte låta denna fredag förmörkas av obegripligheter varför jag skriver detta inlägg och därmed lägger problemet till handlingarna,  i mappen oförklarligt. Eller mappen obegripligt. Ad acta.

12 kommentarer:

 1. Alltid trevligt att veta att jag är i gott sällskap! Det innebär i och för sig inte att du kan få någon som helst hjälp av mig, eftersom alla tekniska apparater brukar sluta fungera när jag närmar mig, men jag kan alltid skicka en förstående tanke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En förstående tanke hjälper till att räta ut frågetecknet. Just nu ser bloggen ut som den ska.

   Radera
 2. Är det obegripligt är det också oförklarligt. Iallafall för stunden. Känner mycket väl igen mig i det du skriver och har dessvärre ingen hjälp att ge förutom trösten att vi nog är ganska många som innehar den där dolda kraften. Själv vägrar jag att t.ex röra min makes mobiltelefon om jag inte absolut måste, har fortfaraden problem att hämta hem bilder på bloggen och jag nämner inte vad som händer när jag börjar knappa på alla dessa fjärrkontroller som ligger på Tv-bordet ;-)
  Nej, såna här obegripliga tekniska fenomen får natuligtvis inte på något sätt förmörka tillvaron, tvärtom ;-) Vi besitter ju ganska så intressanta förmågor om än de trasslar till det lite ibland.
  Lycka till med V75:an ! Själv ska jag strax gå och köpa vinstlotten från Grand Lottery som naturligtvis bara ligger där och väntar på just mig. Obegripligt vore det väl annars !! Trevlig Helg :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacvk! För en gångs skull känns det riktigt bra att inte vara ensam om ett innehav. Ja, innehavet av den där dolda kraften.
   Vad gäller mobiltelefoner så ligger D:s några decennier före min så den vågar jag knappt titta på, än mindre röra.

   Good Luck with the Grand Lottery! I noticed that the jackpot for the first category is of a minimum of two hundred and fifty thousand Euro (250,000). Det kan man väl stå ut med.Trevlig helg!

   Radera
 3. Välkommen till gänget Steve! Precis som Marina känns det väldigt tryggt att inte vara ensam om att vara tekniskt obegåvad;-)

  Din blogg har onekligen blivit bredare (headern) och dina etiketter är borta - åtminstone här hos mig.

  Det enda jag kan föreslå är att du klickar på "Utforma" längst upp i bloggfönstret och sedan väljer "Layout" till vänster. Kolla vad som finns där. Ger det inget är den här sajten http://fixa-din.blogspot.se/ än idiotsäker källa för att hitta något matnyttigt. Ja, den är även skriven för tekniska idioter som oss;-)

  Som sagt inte mycket hjälp från min sida heller, men jag hoppas att du har betydligt mera tur med V75

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns redan bättre när jag vet att jag inte är ensam om denna egenhet.

   Min blogg varierar idag, syns/syns inte, så jag vet inte vad jag ska svara på era kommentarer.

   Yipeee! Till "Utforma" och "Layout" har även jag kommit. Tack för din "fixalänk" som jag kollar vidare på . Nu laddar jag för Idol och i morgon V75. Trevlig helg!

   Radera
 4. Under någon dag verkar blogspot/blogger/google haft strul eller jobbat med sina koder och rss (det som kollar av om webbsidor uppdateras) det yttrade sig i att bloggarnas kommentarer slutade visas, bloggarnas rss (typ: Min blogglista) inte uppdaterades direkt utan släpade efter många timmar. Även så kallade insticksprogram det vi har i våra menyer inte funkade. Men nu verkar allt vara okej igen.

  SvaraRadera
 5. Tack för att du förklarar för mig att det inte är jag med mina "dolda krafter" som orsakar dessa problem. Jag förstår föga av vad du skriver men känner mig ändå stärkt av din kommentar. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 6. Jag har ingen aning om vad som hänt, men du har ju bloggen på Blogspot... har de ingen support som man kan fråga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, dom har säkert en support som jag kan fråga, men så är det ju det där med att få ett svar oxå. Dessutom ett svar som jag begriper..
   Nu är alt som vanligt igen så den här gången räckte det med att jag "skrev av mig". Man är nog sin egen bästa support.

   Radera
 7. Det enda jag kan tänka mig är att det ligger hos blogspot. Nån klåfingrig har säkert varit framme och ställt till det! Ingen skugga må falla över dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev så glad över din kommentar. Ja, förstås för att du tycker att ingen skugga ska falla över mig, men framför allt för ordet "klåfingrig". Det ordet har jag inte hört / läst på evigheter, så tack för den resan tillbaka i tiden. Tänk vad ett enda ord kan betyda. Ett ord som i sammanhanget inte betyder något, men ändå kan betyda så mycket.
   Nu är bloggen dessutom tillbaka i gammal god form så nu är ordningen återställd på Getingstorp.

   Radera