Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 21 december 2015

Veckans fisk

Igår bjöd D på en superb fiskrätt. Torskryggen var utbytt mot torskfilé, men utsökt smakade det ändå. Till det bjöds överraskande nog ett rött vin, även det en höjdare. Fisken och vinet trivdes mycket bra tillsammans och jag med dom. En perfekt avslutning på veckan med andra ord.
Torskfilé med rotfruktspytt och senapssås.

8 kommentarer:

 1. Rött vin anses ju kunna funka bra till vissa tyngre fiskrätter. Själv dricker jag mycket sällan rött vin (migränutlösare) så jag har aldrig provat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rött går alldeles utmärkt till vissa fiskrätter så det där med att det alltid ska vara vitt till fisk kan vi skrota. Migränutlösare, det låter riktigt grymt.

   Radera
 2. Det enda jag saknar här är den svenska västkustfisken. Torsk är en favorit! Jag dricker ofta rött vin till fisk och det smakar alldeles utmärkt! Det var en lyxmiddag du bjöds på!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåt ska man ju sakna så att man inte glömmer var man kommer ifrån.
   Det var en både god och lätt rätt som skulle göra sig utmärkt som varmrätt i en flerrättersmåltid. Och visst går det bra med rött vin till fisk. Det får nog betraktas som förlegat att det alltid ska vara vitt till fisk.

   Radera
 3. Yummie, yummie! Å det där med rödvin till kött och vitvin till fisk är förlegat, precis som du skriver i ditt svar. Lika förlegat är det att rött ska ha rumstemperatur och vitt ska vara kylt. Maken kör den "amerikanska" varianten och drick sitt rödvin kylt, ibland stoppar han till och med en isbit i. Jag tål inte rött och dricker kylt vitt.

  SvaraRadera
 4. Ja, tänk så många "sanningar" som förändrats genom åren.

  SvaraRadera
 5. Torsk är min absoluta favoritfirre men dessvärre hopplöst svår att få tag i här på Malta. Den frysta importerade blir inte riktigt bra. Rött vin till fisk går alldeles utmärkt liksom vitt vin kan passa till en mustig köttgryta ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fryst importerad blir aldrig detsamma som färsk fisk. Vinvalet bestäms nu av mig själv i stället för av förutbestämda "regler". Bra det, tycker jag.

   Radera