Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 2 januari 2016

2602

Vårt växthus i härlig vinterskrud.
Kryptisk rubrik? Det handlar inte om att jag ska titta in i spåkulan och sia om hur världen ser ut om 586 år. Nej,  
2602 inlägg har det blivit sedan jag började blogga den 10 oktober 2008.  

Från början hittade jag det mesta av mitt bloggfoder i media och tyckte till om det mesta. Tycker till gör jag fortfarande då och då, men mitt bloggande har allt mera kommit att handla om min egen vardag här på Getingstorp.

De första stapplande bloggstegen bestod bara av text då jag i början vare sig visste hur jag skulle lägga in bilder eller länkar i mina inlägg. Med tiden har jag lärt mig allt mera och många gånger är det andra bloggare som hjälpt mig att utvecklas.

Det har blivit ett längre uppehåll, mellan  den 17 juni  och den 5 juli 2012. Just nu känner jag inte alls för ytterligare uppehåll utan tänker fortsätta så länge jag har lust och knoppen hänger med. Att sedan kroppen inte hänger med hindrar mig inte i mitt bloggande som väl är.

Under åren så har jag fått många nya och spännande bloggvänner som givit krydda åt mitt eget bloggande. Trots att jag själv inte kan resa numera så har jag aldrig varit så "berest" som nu då jag genom bloggvänner fått följa med till platser där jag aldrig tidigare satt min fot.

Jag som nästan aldrig lämnar  mitt kära Getingstorp tycker ändå inte att jag lever ett tråkigt liv. Ett skäl till detta är att du och andra bloggvänner låter mig få ta del av vad som händer där ute i den stora världen. Mitt intresse för trädgård, mat, resor,  sport etc. får ytterligare bränsle genom dig och andra bloggvänner. Jag hoppas att vi fortsätter att ses under 2016.

16 kommentarer:

 1. Självklart ses vi under 2016! Och jag kan bara hålla med om att bloggvärlden är fantastisk! Alla människor man lär känna och allt man får lära sig och uppleva genom andra bloggar! Önskar god fortsättning på det nya bloggåret! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra att vi fortsätter ses. God fortsättning!

   Radera
 2. Hajade till när jag såg bilden - för ett ögonblick trodde jag att det var mitt växthus, hihi.
  Visst är det härligt med bloggandet - så många nya fantastiska människor man lär känna och man behöver inte ens lämna huset. God fortsättning på det nya bloggåret !
  Ha det så gott !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hajade oxå till när jag såg ditt inlägg "En girlang av snö" för nån dag sedan. God fortsättning till dig oxå! Ha de gott!

   Radera
 3. Jamen - då började du och jag blogga ungefär samtidigt då. Startade i februari 2008. Helt otroligt egentligen. Det jag inte förstår är att vi inte upptäckta varandras bloggar tidigare. Tror att du hittade till mig via Blogg 100 ifjol, men jag kan ha fel. Mitt minne har blivit väldigt selektivt om man säger så;-) Kommer du ihåg?

  Håller helt med dig. Om man väljer att läsa "rätt" blogg därute i blogglandia så öppnar sig otroligt många dörrar rakt in i olika världar. Å att blogglandia är en stor databank, där man bara kan plocka i stort sett vilken info som helst är fantastiskt. Har också lärt mig otroligt mycket intressant där.

  Att följa resebloggar gör jag ju också. Nu kan jag mycket om Singapore (Marina) till exempel samt vet mera om Albanien med mera (Freedomtravel). Ställen dit jag inte längtar, men som är intressanta att lära känna ändå. För att inte glömma Anitas skildringar om Malta, där vi varit. Att följa utvecklingen på ön genom Anitas enastående bilder är en bonus!

  Åsså din blogg då. Du och jag lever ju i helt skilda världar (förutom fotbollen då) å det är just det som jag finner "attraktivt". Å som jag sagt förut, jag gillar välskrivna inlägg med ett "innehåll" om du förstår vad jag menar. Å det får jag här hos dig.

  Med andra ord så blir du nog inte av med mig under 2016... heller;-)

  God (blogg-)fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Även mitt minne tenderar bli selektivt , men jag har forskat lite och jag tror att du första gången dök upp med en kommentar här den 31 augusti 2014 då du hittade mitt surströmmingsinlägg.
  Det låter bra att du fortsätter gästa min blogg även under 2016.
  God (blogg-)fortsättning även till dig!

  SvaraRadera
 5. Det var roligt att få läsa detta. Tror att jag också började 2008. Visst är det kul med bloggvänner och allt som alla duktiga delar med sig av. Härligt att höra att du trivs så bra där du bor och det förstår jag att du gör för det är så fint hos Er. Jag kunde inte heller lägga in bilder i början men när viljan finns där så lär mig sig eller hur?
  Bilden är ju helt underbart. Nästan som sydda gardiner med volang.
  Jag har varit lite bloggtrött förra året men nu skall här tas nya tag hade jag tänkt.

  Tack för din Nyårshälsning jag har haft lite paus från datorn.
  Hälsa kära frugan och ha det så bra du kan.
  Vänliga hälsningar
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! och fortsätt att sprida din trädgårdskunskap.
   Visst är det vackert med snövolanger på växthuset.
   Ha de gott!

   Radera
 6. Visst ska vi fortsätta att ses! Och precis som du säger, det här med att läsa bloggar är verkligen berikande och man träffar så många olika typer av människor och alla har något att bidra med, plus att man lär sig alltid något nytt! En riktigt god fortsättning till er på Getingstorp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra att vi fortsätter att ses!
   Ett riktigt God fortsättning till er var än ni befinner er!

   Radera
 7. Steve, jag ser fram emot att fortsätta följa livet och alla era projekt på Getingetorp. Jag har nu poolen i bakgrunden men det blir nog lite repa på skolhuset först. När vi gräver för vatten och avlopp dig ska det grävas för pool. Jag önskar dig och D. en god fortsättning på året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag följer med nöje ert Norrbottensprojekt och alla fantastiska resor ni gör. God fortsättning!

   Radera
 8. Vilket jättefint och så tänkvärt inlägg !! Jag fortsätter med glädje att följa dig på Getingstorp. Uppskattar verkligen dina bilder och det du skriver, era fina fyrfotingar och D´s alltid så kreativa ideér, vare sig det gäller mat, rabatter eller annat. Skönt att läsa att något uppehåll inte finns i tankarna och att du har lusten kvar att blogga.

  Själv har det gått väldigt mycket upp och ner sen jag började blogga 2011. Är nu inne på tredje bloggen efter ett flertal uppehåll. Från början var det tänkt som en dagbok och jag ägde inte ens en kamera. Sen har det utvecklats till en ren fotoblogg med ganska lite text då jag fått lite bekymmer med att formulera mig i ord men det börja sakta men säkert återkomma. Har ofta känt mig pressad då jag velat vara med i en massa fotoutmaningar, lagt in bilder jag sen ångrat och till och med raderat hela bloggen ett par gånger. Nu är jag helt inriktad på foto och är sen årsskiftet med i utmaningingen 365 Foton. Så länge det är roligt fortsätter jag, blir det en press hoppar jag av. Det jag mest saknar är tid eftersom jag också har mitt jobb att sköta som ibland kräver en hel del... oj, nu blev det visst lite mycket om mig själv så jag slutar här och önskar All the best !! //Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina värmande ord.
   Fortsätt gärna med dina foton och dina helt underbara färger!
   Ha de gott!

   Radera
 9. Fina ord. Det är sant att bloggande förändras med tiden, vilket är bra. Vi ses under 2016 även om mitt eget bloggande befinner sig i dvala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Bloggandet får inte bli ett tvång,utan ska vara nåt lustfyllt.
   Ha ett gott 2016. Vi "ses".

   Radera