Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 3 januari 2016

Åter till vardagen

Så här i helgtider så blir mathållningen väsentligt förändrad. Då känns det extra bra att återgå till  vegolinjen igen. Igår blev det därför en sallad till middag.
Efterlängtad sallad med fetaostkräm
och hembakad ciabatta.
6 kommentarer:

 1. Att mathållningen förändras under en långhelg kan min kropp skriva under på. Förstår inte var det där extra kilot kommer ifrån. Undrar om det har nå't att göra med att alla enrätters blev tvårätters;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med kilot bekymrar mig föga, det handlar mera om själva måendet.

   Radera
 2. Ser supergott ut vilket det säkerligen också var !! Har inte ätit särskilt mycket eller onyttigt under de helger som nu passerat. Ska vara choklad då som är så gott. Att äta "bara" en sallad är helt ok när det dessutom är god och fet fetaost till ;-) Att inte äta kött och fisk skulle jag nog inte klara av. Kyckling äter vi väldigt ofta här hemma då det finns så mycket man kan tillaga av den. Förr var jag emot rött kött men det har gått över. Igår åt vi biffkött med stekt lök. Något jag skulle vägra äta för bara ett par år sen ! Tiderna förändras och vi med dem..
  Önskar dig en Riktigt God Fortsättning på det nya året. Kanske har jag förresten redan gjort det, men då bjuder jag på en dubblett :-) // Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi äter fortfarande fisk, men absolut inte kött och saknar det aldrig. Tiderna förändras och vi med dem, så sant. Det blir nog en hel del dubbletthälsningar vid den här tiden. Ha de gott!

   Radera
 3. Vi tycker också att det är skönt att återgå till vardagen, men det kommer bli lite annorlunda... Peters yngste (snart 20 år) son kommer flytta in hos oss eftersom han inte har någonstans att bo och behöver hjälp med allt möjligt. Peters ambition är bland annat att lära honom att laga mat, men han tycker inte om så mycket (särskilt inte grönsaker), så menyn blir kanske lite annorlunda än vanligt... Hur som helst, vi brukar också göra fetaoströra, men lita annorlunda. Vi brukar blanda fetaost med creme fraiche och örtkryddor (t.ex. timjan och basilika). En favorit som passar till det mesta: kyckling, grönsaker, bröd, klyftpotatis...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lyxigt att få en kock ombord och kul för sonen att få bo i husbåt. Jag känner igen det där med ungdomar och grönsaker.
   D använde oxå creme fraiche till fetaoströran då den blev lite lättare än med philadelphiaost. Kryddningen kan man ju välja efter tycke och smak och då oxå få lite variation. Ha de gott!

   Radera