Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 5 januari 2016

Familjeträning


Det är intensiva dagar på Getingstorp sedan Osborne kom till oss. Fram för allt har D haft fullt upp med att träna honom till att bli rumsren.

Trygg nära storebror Nelson.
Det har gått fantastiskt bra och redan nu efter 12 dagar här och som 11 veckor gammal så har han förstått att säga till när det är dags. Äter gör han utan problem och sover gör han hela nätterna. Nu är oxå relationerna med Nelson och Sigge klarlagda och dom fungerar jättebra tillsammans. Samträning med matte i köket.

I träningssyfte är Osborne stundtals "inburad"
vid husses skrivbord. Ett sätt att skapa lugna
stunder för såväl Osborne, Nelson som Sigge.
Även om Osborne som valp fortfarande är ett yrväder så verkar han oxå ha hittat "coolknappen" som vi alla här på Getingstorp besitter.
 Osborne gillar att ta en nap på husses fårskinnstofflor.


                              
Sigge drar sig gärna undan till sin Gustavianska
i Sinnesrorummet.

Nelson gillar bättre rejäla vinterpromenader
med matte.
               

10 kommentarer:

 1. Så bra att Osborne fungerar fint i er familj! Det kan bli riktigt jobbigt annars! Det kräver en del jobb med en ny familjemedlem! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kräver det jobb att ta sig an en hundvalp, men Osborne ser ut att ha hamnat helrätt.

   Radera
 2. Våra husdjur är roliga och personliga! De tre vi har här har också sina procedurer och förhållande till varandra och gör samma saker på lite olika sätt, det är så roligt att studera samspelet mellan dom. Mer självklart än mellan oss människor.....
  Fin helg önskar jag alla på Getingstorp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om vi människor kunde lösa våra mellanhavanden lika smidigt som djuren.
   En fin helg till er i Snäckskalsdalen oxå!

   Radera
 3. Härliga bilder och skönt att läsa att Osborne går bra ihop med sina nya kompisar Nelson och Sigge. Speciellt Nelson då som är så mycket större ! Måste säga att sista bilden på Nelson är otroligt fin. Sen ser han väldigt stolt ut också. Kanske för att han bor på Getingstorp ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett helt underbart gäng vi har. Det kommer mera.

   Radera
 4. Snart kan ni öppna en kennel;-) Ni verkar vara otroligt duktiga på att uppfostra hundar och katter. Å det behövs ju! Jag menar det är ju ofta att man skyller på hundar när de skäller eller biter andra hundar/människor. Men personligen tycker jag nog att det är en fråga om uppfostran, hur hundägaren visar/sägar till hunden vad h*n får och inte får göra.

  Nu kan jag ju inte låta bli att skratta gott och Sigge och Nelsons "attityd" mot Ozzy. Just samträningsbilden är helt härlig. Ozzy tittar upp och lyssnar noga. Nelsons blick däremot verkar säga: " Ja, ja, ja sluta tjata. Jag ger mig inte på "football dogs" ändå;-)

  Å vilken suverän bild på Nelson i snön. Duktig vovve att ställa upp som fotomodell i den kylan. Å han skakar inte ens;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nån kennel är inte aktuell. D är mycket duktig med hundar. Det beror väl antagligen på att hon är välutbildad på området och har gedigen erfarenhet.
   Du är duktig på att läsa in attityder. På alla områden.
   Den sista bilden har förstås D tagit och det är klart att Nelson poserar extra bra för matte.

   Radera
 5. Så bra att lilla vovven lär sig så snabbt. Du tar fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är roligt att följa Osbornes framsteg från dag till dag.

   Radera